Data: 2000-11-29 08:55:24
Temat: Re: waga miesa
Od: "Agnieszka" <A...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ola <o...@k...gliwice.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@k...gliwice.pl...
>
> Wydaje mi sie to nieco bezsensowne bo teoretycznie po usmazeniu mam 200g
> a w praktyce jem 300.
>
> Ola
W trakcie smażenie (pieczenia, bo gotowania to już nie) z mięska ubywa
praktycznie tylko woda. Pozostałe składniki pozostają i jest ich tyle ile w
produkcie wyjściowym. Gdy ja oblicam wartość jakiejś potrawy to waże
wszystkie składniki przed obróbką i potem gotową potrawę. Wartości odżywcze
wyliczam według ich wagi przed. Waże produkt wyjściowy i przeliczam. Może to
zbyt skomplikowanie napisałam, ale jakoś nie mam daru dydaktycznego.
Pozdrawiam - Agnieszka.
|