« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-26 18:16:59
Temat: wątróbka - HELPWitam
Prosze o pomoc w kwestii watrobki :)) Co trzeba zrobic, zeby podczas
smazenia wstepnego nie pryskala? Cala kuchnia w tluszczu, ja cala w
tluszczu... a to pryska i chlapie jak zywe bez mala :(( Jak tylko sie
zblize do patelni, zeby odwrocic na druga strone, to ona jakby
wiedziala, ze jestem blisko i sru :)
bede wdzieczna za jakies rady
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-26 19:43:22
Temat: Re: wątróbka - HELP
Użytkownik "MałGosia" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:v8Z77.112423$Ob3.3000520@news.chello.at...
> Witam
>
> Prosze o pomoc w kwestii watrobki :)) Co trzeba zrobic, zeby podczas
> smazenia wstepnego nie pryskala? Cala kuchnia w tluszczu, ja cala w
> tluszczu... a to pryska i chlapie jak zywe bez mala :(( Jak tylko sie
> zblize do patelni, zeby odwrocic na druga strone, to ona jakby
> wiedziala, ze jestem blisko i sru :)
>
> bede wdzieczna za jakies rady
>
> Gosia
>
przed smazeniem namocz watrobke w mleku, podobno pomaga, ale ja delikatnie
obijam ja tluczkiem i obtaczam w mace i na patelnie
--
Pozdrawiam
===============================
LadyRed -
l...@p...ats.pl
===============================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-27 07:36:47
Temat: Re: wątróbka - HELP
Użytkownik "MałGosia" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:v8Z77.112423$Ob3.3000520@news.chello.at...
> Witam
>
> Prosze o pomoc w kwestii watrobki :)) Co trzeba zrobic, zeby podczas
> smazenia wstepnego nie pryskala? Cala kuchnia w tluszczu, ja cala w
> tluszczu... a to pryska i chlapie jak zywe bez mala :(( Jak tylko sie
> zblize do patelni, zeby odwrocic na druga strone, to ona jakby
> wiedziala, ze jestem blisko i sru :)
>
> bede wdzieczna za jakies rady
>
> Gosia
Wedlug mnie caly problem tkwi w cieniutkich blonkach, ktore przed smazeniem
trzeba koniecznie usunac, chocby czesciowo, ale w wiekszosci. Powietrze
dostaje sie pod taka blonke, ona puchnie i bumm, tluszcz na dekolcie :(( --
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-27 09:21:21
Temat: Re: wątróbka - HELP
Użytkownik LadyRed <l...@p...ats.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9jprn9$69f$...@h...pl...
>
> Użytkownik "MałGosia" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:v8Z77.112423$Ob3.3000520@news.chello.at...
> > Witam
> >
> > Prosze o pomoc w kwestii watrobki :)) Co trzeba zrobic, zeby podczas
> > smazenia wstepnego nie pryskala? Cala kuchnia w tluszczu, ja cala w
> > tluszczu... a to pryska i chlapie jak zywe bez mala :(( Jak tylko sie
> > zblize do patelni, zeby odwrocic na druga strone, to ona jakby
> > wiedziala, ze jestem blisko i sru :)
> >
> > bede wdzieczna za jakies rady
> >
> > Gosia
> >
> przed smazeniem namocz watrobke w mleku, podobno pomaga, ale ja delikatnie
> obijam ja tluczkiem i obtaczam w mace i na patelnie
>
> --
> Pozdrawiam
> ===============================
> LadyRed -
> l...@p...ats.pl
> ===============================
>
>
Rzeczywiście, obtoczenie w mące pomaga. Ja smaże pod przykryciem, podlewając
małą ilością wody kiedy chcę zdjąć pokrywę. Po usmażeniu na brązowo
(baaaaardzo mocny ogień i króciutko) podduszam na wodzie albo lepiej piwku
jakieś 5 minut - moje nie lubieją jak wypływa z wątroby soczek. Jeśli mam
pieczarki to wcześniej podsmażam z cebulką, trochę śmietany na koniec i
wątroba w sosie pieczarkowym gotowa...
bye
--
____
PM
<m...@p...onet.pl> or <m...@g...pl>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-27 12:00:17
Temat: Re: wątróbka - HELP
"MałGosia" wrote:
>
> Witam
>
> Prosze o pomoc w kwestii watrobki :)) Co trzeba zrobic, zeby podczas
> smazenia wstepnego nie pryskala?
są siatki stalowe w formie pokrywki na patelnie, uniemożliwiajace
pryskanie tłuszczu na zawnątrz.
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-27 21:08:43
Temat: Re: wątróbka - HELPWatrobke cieleca lub drobiowa moczysz na dwie godz. w mleczku.
Nastepnie na patelni na oleju z pestek winogron dusisz pokrojone w
cwiarteczki jablko, dodajesz obtoczona w mace watrobke i smazysz.Smacznego
Użytkownik "MałGosia" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:v8Z77.112423$Ob3.3000520@news.chello.at...
> Witam
>
> Prosze o pomoc w kwestii watrobki :)) Co trzeba zrobic, zeby podczas
> smazenia wstepnego nie pryskala? Cala kuchnia w tluszczu, ja cala w
> tluszczu... a to pryska i chlapie jak zywe bez mala :(( Jak tylko sie
> zblize do patelni, zeby odwrocic na druga strone, to ona jakby
> wiedziala, ze jestem blisko i sru :)
>
> bede wdzieczna za jakies rady
>
> Gosia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |