Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Madziar" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: wątróbka - HELP
Date: Fri, 27 Jul 2001 11:21:21 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 43
Message-ID: <9jrjvm$lam$1@news.tpi.pl>
References: <v8Z77.112423$Ob3.3000520@news.chello.at> <9jprn9$69f$1@histeria.pl>
NNTP-Posting-Host: pj2.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 996234038 21846 217.99.164.2 (27 Jul 2001 11:40:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 27 Jul 2001 11:40:38 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: wątróbka - HELP
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:60008
Ukryj nagłówki
Użytkownik LadyRed <l...@p...ats.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9jprn9$69f$...@h...pl...
>
> Użytkownik "MałGosia" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:v8Z77.112423$Ob3.3000520@news.chello.at...
> > Witam
> >
> > Prosze o pomoc w kwestii watrobki :)) Co trzeba zrobic, zeby podczas
> > smazenia wstepnego nie pryskala? Cala kuchnia w tluszczu, ja cala w
> > tluszczu... a to pryska i chlapie jak zywe bez mala :(( Jak tylko sie
> > zblize do patelni, zeby odwrocic na druga strone, to ona jakby
> > wiedziala, ze jestem blisko i sru :)
> >
> > bede wdzieczna za jakies rady
> >
> > Gosia
> >
> przed smazeniem namocz watrobke w mleku, podobno pomaga, ale ja delikatnie
> obijam ja tluczkiem i obtaczam w mace i na patelnie
>
> --
> Pozdrawiam
> ===============================
> LadyRed -
> l...@p...ats.pl
> ===============================
>
>
Rzeczywiście, obtoczenie w mące pomaga. Ja smaże pod przykryciem, podlewając
małą ilością wody kiedy chcę zdjąć pokrywę. Po usmażeniu na brązowo
(baaaaardzo mocny ogień i króciutko) podduszam na wodzie albo lepiej piwku
jakieś 5 minut - moje nie lubieją jak wypływa z wątroby soczek. Jeśli mam
pieczarki to wcześniej podsmażam z cebulką, trochę śmietany na koniec i
wątroba w sosie pieczarkowym gotowa...
bye
--
____
PM
<m...@p...onet.pl> or <m...@g...pl>
|