Data: 2003-08-08 13:31:02
Temat: Re: watrobka raz jeszcze
Od: Halina <"halinab"@ sympatico.ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
"walkie!" wrote:
>
> Ja czesto robie tak ze rowno z watrobka wrzucam pokrojona w polplasterki
> cebulke i jedno jablko pokrojone w male kawalki. To obsmazam wszystko
> razem - potem dodaje troche slodkiego wina domowej roboty i wode. To
> wszystko razem dusze. Sole i pieprze do smaku.
> Podaje z ziemniakami puree i kapusta kiszona. :-)
>
> Wazne - watrobke soli sie na koncu bo tak to moze nie zmieknac.
A ja ostatnio robiłam watróbkę z drobiu podobnie (z cebulka, jabłkiem
itp), ale watróbkę najpierw wrzuciłam na 1-2 minuty na wrzątek a pod
koniec duszenia dodałam do cebulki z jabłkiem na chwilę. I już nie
soliłam, bo wczesniej lekko podsoliłam cebulę.
Nie próbowałam jeszcze z cielęcą , czy inną.
Halina
|