Data: 2010-02-11 13:01:42
Temat: Re: ?winie!
Od: "Vilar" <v...@U...TO.op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ender" <e...@n...net> napisał w wiadomości
news:hl0u0a$uq7$1@news.onet.pl...
> I co z niej polecasz? (już bez oczka)
> ENder
Ze się wtrącę.
Maślanki, kefirki i inne niedrogie i swojskie produkty fermentacji będącej
wynikiem pracy stosownych bakterii.
W jelitkach istnieje cały świat kultur bakteryjnych i powinniśmy dbać o ich
równowagę. Albo przynajmniej o przewagę bifidusów.
W przeciwnym razie mogą nam sie rozmnożyć np. paskudne Clostridium
Difficile, których to produkty przemiany materii są wysoce dla nas toksyczne
i mogą powadzić do "upłynniania" całych fragmentów okrężnicy.
Zresztą: http://pl.wikipedia.org/wiki/Flora_bakteryjna_jelita
MK
|