Data: 2008-06-12 00:09:57
Temat: Re: winne jablko
Od: Marek <b...@a...w.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cześć b...@c...com.pl
Thu, 12 Jun 2008 01:09:54 +0200 w <news:g2pm0n$nij$1@news.dialog.net.pl>
napisałeś:
> tak przygotowwane jablka posypujemy cukrem [nie zalujemy, bo jablka kwasne!]
> obowiazkowo utartym cynamonem i cukrem waniliowym. MIeszamy i wysypujemy na
> podpieczony kruchy spod. Calosc przykrywamy kruszonka lub pelnym platem kruchego
> ciasta.
a jakbys chcial angielskie apple-crumble to prawie tak samo, tylko bez
spodu. jablka w kostke obrobione na cieplo - na blaszke, na to grubo
kruszonka. zapiec i podawac porcje na talerzu - na cieplo - koniecznie z
lodami waniliowymi obok.
--
Pozdrawiam,
Marek
Dlaczego hipopotamy mają okrągłe stopy?
By łatwo było przeskakiwać z lilii na lilię.
|