Data: 2003-10-18 17:44:38
Temat: Re: witam
Od: "jurek" <g...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> MOja jest wrażliwa. Po tłustym żarciu mnie boli. Dziś rano wpieprzyłam
> żółtkownicę z 3 jaj - odbijało mi się nią do południa, wątroba bolała.
> Więc pytam - po takim napieprzaniu się tłuszczem nie macie problemów z
> wątrobą?
>
> Eulalka
>
jest kilka waznych elementow do przeanalizowania:
- samo jajko -swiezosc i skad jest (dok. jaka i gdzie hodowana kura je
zniosla)
- tluszcz i sposob smazenia - nie wolno przegrzewac masla, jezeli na smalcu
(ze skwarkami) to tylko wlasnego wyrobu lub z "pewnego" zrodla
-dlugosc smazenia - najlepiej wykorzystac rozgrzana juz patelnie i tluszcz
do "smazenia" jajek.
a poza tym tluszczu wcale nie musi byc bardzo duzo.
U mnie jajka na patelni plywaja kryta zabka w tluszczu bo ja tak lubie, ale
to nie jest wcale norma.
Jurek
|