Data: 2003-10-18 20:26:16
Temat: Re: witam
Od: Eulalka <e...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik jurek napisał:
>
> jest kilka waznych elementow do przeanalizowania:
>
> - samo jajko -swiezosc i skad jest (dok. jaka i gdzie hodowana kura je
> zniosla)
W sklepie nie mówią ;-) Kiedyś kupowałam od "baby z jajami", ale
przychodzi tylko przed południem. W razie co z rynku będę tachać :-(
> - tluszcz i sposob smazenia - nie wolno przegrzewac masla, jezeli na smalcu
> (ze skwarkami) to tylko wlasnego wyrobu lub z "pewnego" zrodla
Smażyłam na oleju. Smalec jak już, to sama robię.
> -dlugosc smazenia - najlepiej wykorzystac rozgrzana juz patelnie i tluszcz
> do "smazenia" jajek.
A można jakoś inaczej? ;-)
> a poza tym tluszczu wcale nie musi byc bardzo duzo.
> U mnie jajka na patelni plywaja kryta zabka w tluszczu bo ja tak lubie, ale
> to nie jest wcale norma.
Nie - dla mnie tłuszcz tyle, żeby nie przywierało.
Eulalka
|