Data: 2003-04-29 12:37:36
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: "Gosia" <g...@v...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
To ja bardzo proszę o ten przepis na zupę krem z brokółów, następnym razem
zrewanżuję się przepisem na zupę krem z cebulki, tylko mam go w domu i nie
pamiętam ale na pewno napiszę.
Pozdrawiam Gosia
Użytkownik <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3981.000007dd.3eae67b7@newsgate.onet.pl...
> > dzieki za szybka odpowiedz,
> > w zasadzie to najbardziej mnie interesuje czy dzieki zoltkom
> > da sie uzyskac taki efekt jak uzywajac maki np. do wspomnianych
> > zup-kremow i ile tych zoltek trzeba uzyc np. na litr zupy.
> >
> > sorry, ze ja taka "upiredliwa" ale wole sie dopytac niz zepsuc
> > kolejna zupe:) i nie nastarcze na te jaja:)
> >
> > karolina wlodarczyk
> >
>
> Maki do zup-kremow? Bleee...
> Nie, efekt jest troche inny, bo zolko nie tylko zageszcza, ale tez
powoduje, ze
> zupa robi sie bardziej "kremowa" i "aksamitna", a nie tylko gesta i
jasniejsza
> jak od maki. Ile zoltek na litr zupy to boje sie tak z pamieci strzelic.
Jak
> wroce z roboty, to sprawdze w jednym przepisie na zupe-krem z brokolow,
ktory
> jest debesciarski i Ci podam jesli nikt mnie nie uprzedzi. Tak na mojego
czuja,
> jesli chcesz troche zagescic to jak rozrobisz 2 zoltka z 0,5 szklanki
smietany
> to spoko powino styknac na litr zupy. To oczywiscie zalezy jeszcze od tego
jaki
> efekt chcesz uzyskac.
> Chalek
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|