Data: 2004-01-27 10:19:33
Temat: Re: wok
Od: "Reniaszka " <r...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
zmora <z...@w...pl> napisał(a):
> >
> wok pokryty teflonem ( lub czyms podobnym) to pomylka
> jesli dasz mu wysoka temperature, a taką często trzeba uzyskiwac, to teflon
> szybko zejdzie.
> Prawdziwy wok trzeba wypalic tak jak wczesniej pisalas - jak cyganska
> patelnie
> i konserwowac, czyli po kazdym uzyciu umyc ciepla woda ( bez detergentow)
> wytrzec do sucha i wysmarowac tluszczem
>
> wok jak wino...im dluzej (czesciej) uzywasz tym lepszy
>
> uklony
> --
> zmora
No to dałam siana :-) Tak to jest jak człowiek się pospieszy zamiast spytać
znawców. Ale co tam - jak mi się teflon "zepsuje" to kupię prawdziwego woka.
A gdzie najlepiej kupować? W hipermarkecie pewnie bywają takie jak ja
kupiłam, co?
Pozdrawiam - R.
>
>
>
>
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|