Data: 2003-02-02 21:39:52
Temat: Re: wyciskanie czosnku
Od: "Monika" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przewaznie do dan z czosnkiem uzywa sie cebuli i wtedy biore jej kawalek
(zostaje mi od krojenia zawsze ta koncowka, gdzie byly korzenie, bo nie
nakrawam cebuli do konca aby przy krojeniu w kostke sie nie rozlatywala) i
przeciskam najpierw czosnek a potem za nim cebule. Zostawanie resztek zalezy
od wyciskacza, moj stary ladnie przeciskal a nowy nie. Sa ponoc tez jakies,
ze czosnku nie potrzeba obierac, ale z tym nie mam doswiadczen.
MonikaB
"Monika" <m...@N...poczta.onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:b1jp9g$a6c$3@news.onet.pl...
>
> Zakupiłam wyciskacz do czosnku i po wyciśnięciu w środku pozostawała taka
> jakby skórka czosnkowa (czosnek był wcześniej obrany). Używacie ją do
> przypraw czy wyrzucacie jako odpad?
> Pozdrawiam
> Monika
>
>
|