Data: 2001-12-08 22:21:11
Temat: Re: wypieki z miodem i bez proszku do pieczenia
Od: "sassanach" <s...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "domańczak" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ur3ne$nps$1@news.onet.pl...
> Jesli nie chcę dawać cukru, to ile mam dać miodu- jaki jest mniej więcej
> przelicznik (w łyżkach)?
> Mam jeszcze pytanie o proszek do pieczenia. W jego skład wchodizi soda,
> która jest (podobno) niezdrowa (dlaczego?). Co się stanie, gdy ilość
proszku
> zredukuję o połowę albo i wcale nie dam?
>
> Pozdrawiam z Wałcza
> Początkująca w ciastach Ania
A może ominąc problem i zrobic np: rolade biszkoptową - nie będzie potrzeba
proszku ;-). Albo jakies kruche ciasto , albo drożdżowe - też wyjdzie bez
proszku. Ale bez cukru za bardzo sie nie da, mniej czy wiecej nie słyszałam
o dobrych słodkich ciastach bez niego.
--
POzdrówka
Sassenach
GG 1527151
|