Data: 2005-12-21 09:55:08
Temat: Re: wywar z golonki
Od: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "qubal" <q...@n...lubimy.spamu.konto.pl> napisał w wiadomości
news:43a86fa7$0$17922$f69f905@mamut2.aster.pl...
> Anet wrote:
>
> >>
> >>> Grochówkę ugotuj
> >> Albo pomidorową
> >> --
> >> qubal
> >
> > W sumie to dzięki, ale dało mi to do myślenia. Wiele zup, choćby taka
> > pomidorowa wydawały mi się takimi zupami lekkimi, a wywar z golonki to
> > taki "brutalny" jest.
> No cóż, zima w przyrodzie, wiec można lekko zagęścić atmosferę. IMHO,
> pomidorowa powinna być bardzo esencjonalna. Znakomicie się taki wywar do
> niej nadaje.
Wczoraj i przedwczoraj jedliśmy pomidorową na golonkach, ale na dwóch... W
sumie 10 porcji było
Jeśli masz taką możliwość i odpowiednie naczynie, to możesz ten wywar
podzielić na 3 części i zamrozić dwie, a potem będziesz miała gotowy wywar
do dowolnej zupy.
Korzystając z włoszczyzny mrożonej w paseczkach przygotowanie zupy zajmie Ci
10 minut.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|