Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Alko" <w...@s...na-ryj.org>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: z czym rozrabiac spirytus?
Date: Thu, 14 Oct 2004 00:34:06 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <ckkakk$gh$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <2...@n...onet.pl>
<2...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.205.219.9
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1097706964 529 195.205.219.9 (13 Oct 2004 22:36:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 13 Oct 2004 22:36:04 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:218507
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wrocławinin" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
news:2bcd.0000066f.416d595d@newsgate.onet.pl...
> > witam. robimy impreze na stancji z kumplami za dwa dni. mamy pol litra
> spirytusu
> > rektyfikowanego i tu sie nasuwa moje pytanie. z czym rozrabiacie
spirytus? sam
> > tego nie robilem nigdy, a starych nie chce sie pytac, wiec pytam was :).
> chodzi
> > o jakies proste przepisy, tanie i szybkie, gdyz zostaly tylko 2 dni, a
te, co
> > znalazlem, wymagaly troszke wiecej czasu i nakladu pracy. pozdrawiam
> serdecznie.
> > Michal.
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
> Wlać do dzbanka dwie butelki piwa "porter" wsypać szklankę
cukru -mieszać aż
> do rozpuszczenia cukru. Do tego roztworu wlać cały spirytus. Poczekać
około pól
> godziny i można to konsumowąć. Bedzie to tzw porterrówka. Zalety: pije się
> bardzo dobrze jest łagodna w smaku - zwala z nóg nawet tzw. mocne głowy.
tak zwane kukułki
> Podobne efekty daje spirytus rozrobiony z sokiem grajfrutowym .
> Smacznego. Na kaca dobry sok pomasrańczowy!
na kaca dobry 2kc
|