Data: 2003-08-11 08:33:47
Temat: Re: zapiekane papryczki
Od: MsbS <M...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wczoraj zrobilem papryczki zapiekane w wersji wegetarianskiej. Odcialem
kapelusiki, wyjalem nasiona. Potem farsz: 200g fety (tlustej), 200g twarogu
(albo bialego sera), tez dosc tlustego, troche oliwy (okolo lyzki). Pare
zabkow czosnku (ja dalem 6, ale byly calkiem malutkie, pewnie ze 3 normalnej
wielkosci). Tymianek, oregano, bazylia. Wypelnilem papryki (starczylo na 3
sztuki), wstawilem do piekarnika (170 stopni). Wyjalem po okolo pol godziny
- papryka troche zmiekla, nie byla jednak calkiem rozciaptana, przyjemnie
chrupala. Pyszotka! Tylko trudno sie je - twarozkowe nadzienie wysypuje
sie... Ale i tak goraco polecam!
Marcin
|