Reply-To: "@nn" <jurek@post>
From: "@nn" <jurek@post>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <d5s9bm$khn$1@inews.gazeta.pl> <4281eaef$1@news.home.net.pl>
<4281f144$1@news.home.net.pl> <d5sv8m$bl8$1@nemesis.news.tpi.pl>
Subject: Re: zebra
Date: Wed, 11 May 2005 19:40:12 +0200
Lines: 30
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
NNTP-Posting-Host: 81.15.152.164
Message-ID: <4...@n...home.net.pl>
X-Trace: news.home.net.pl 1115833011 81.15.152.164 (11 May 2005 19:36:51 +0200)
Organization: home.pl news server
X-Authenticated-User: j...@p...pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.home.net
.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:239288
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:d5sv8m$bl8$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> Z białek ubić pianę, dodać cukier, ubić. Dodać żółtka, mąkę
>> wymieszaną
>> z proszkiem i przesianą przez sitko, Olek, napój i aromat. Podzielić
>> ciasto na 2 części i do jednej z nich dodać kakao. Wylewać na
>> przemian
>> po jednej łyżce.
>
> mam takie pytanie - czy wszystko można mieszać mikserem, czy po
> ubiciu
> białek lepiej mieszać delikatnie łyżką aby nie 'rozbić' piany ?
>
> mam starszną ochotę na tę Zebrę... ale tego typu ciasta nie wyrastają
> mi nigdy bo zawsze zabardzo rozbiję pianę :-/
>
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia - ja ubijam trzepaczką (miksera się
jeszcze nie dorobiłam). A z napojem robię zawsze i zawsze wychodzi -
dzięki temu napojowi ciasto nie jest suche a takie fajnie wilgotne i
dlatego właśnie zebrę bardzo lubię.
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
***************moje skarby: http://tinyurl.com/6qc7c ***************
"Bądź... bądź sobą, bo wtedy nikt nie umie zatrzasnąć drzwi.....będę
krok za Tobą" R.Przemyk
|