Data: 2005-05-11 17:40:12
Temat: Re: zebra
Od: "@nn" <jurek@post>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:d5sv8m$bl8$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> Z białek ubić pianę, dodać cukier, ubić. Dodać żółtka, mąkę
>> wymieszaną
>> z proszkiem i przesianą przez sitko, Olek, napój i aromat. Podzielić
>> ciasto na 2 części i do jednej z nich dodać kakao. Wylewać na
>> przemian
>> po jednej łyżce.
>
> mam takie pytanie - czy wszystko można mieszać mikserem, czy po
> ubiciu
> białek lepiej mieszać delikatnie łyżką aby nie 'rozbić' piany ?
>
> mam starszną ochotę na tę Zebrę... ale tego typu ciasta nie wyrastają
> mi nigdy bo zawsze zabardzo rozbiję pianę :-/
>
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia - ja ubijam trzepaczką (miksera się
jeszcze nie dorobiłam). A z napojem robię zawsze i zawsze wychodzi -
dzięki temu napojowi ciasto nie jest suche a takie fajnie wilgotne i
dlatego właśnie zebrę bardzo lubię.
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
***************moje skarby: http://tinyurl.com/6qc7c ***************
"Bądź... bądź sobą, bo wtedy nikt nie umie zatrzasnąć drzwi.....będę
krok za Tobą" R.Przemyk
|