Data: 2002-09-02 21:17:17
Temat: Re: żeliwna patelnia (Do Vefoura).
Od: Vefour <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> "Vefour" <v...@p...pl> a écrit dans le message de news:
> 3...@p...pl...
>
> Vefourku
> Wlasnie sobie zdalam sprawe, ze Ty o wiele wiecej piszesz o patelniach etc.
> niz o przepisach...
> Coz to znaczy ? What it means ?? Ca veut dire quoi ???
>
> ps. ja tez lubie restauracje :-)
>
> Ewcia, Paryzewo
>
I wiesz Ewcia, tak sie gleboko zamyslilem i wyszlo mi, z enie podaje
przpeisow, bo zdecydowana wiekszosc potraw robie bez przepisow, na
wyczucie. Nie mam problemow zeby pomoc w opisie konkretnej techniki, ale
jakbym mial odtworzyc przepis np. na wolowine po burgundzki, zajelo by
mi to sporo czasu, bo musialbym powazyc wszystkie skladniki, opisac
temperatury i czas. Dla mnie receptura ma sens jak jest dosc dobrze
opisana, a to trudne - np. zrobilem dzis wieczorem pizze i wyszla taka
sobie - kwestia maki, czasu wyrosniecia??? aby dac dobry przepis trzeba
by to zbadac - moze kiedys ksiazke napisze :) ? ..... chyba jednak
latwiej wypowiedziec mi sie na tematy "techniczne" lub opisac pewien
algorytm niz podac przepis. lenistwo, ot co ....
V.
|