Data: 2003-02-07 13:29:16
Temat: Re: zielono w mieście
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tomasz Łukowski wrote:
> A co powiecie na kiszke z ostrym farszem ziemniaczano-cebulowo-boczkowym
> upieczona w piecu na ciemnozloty kolor? Pekata, zawiazana finezyjnie na
> koncach, ociekajaca tluszczykiem? Wersje nieco uproszczona tzn pieczona bez
> kiszki w foremce (bo nie wiem jak poprawnie napisac staropolskie brytwanna)
> tez wyzucic byloby szkoda.
A to jest właśnie babka ziemniaczana, wspominana przez Dziadka.
Dużo bardziej popularna, bo skąd brać flaki na kiszkę?
> Zreszta mozna nie tylko na swiezo, mozna potem
> odsmazyc i do tego kawa z mlekiem :-)
Kawę z mlekiem raczej sobie daruję :-)
Krycha bez mleka
|