Data: 2004-06-18 16:14:58
Temat: Re: zirbadza - co to za potrawa
Od: "qd" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> In news:cas6l9$crc$1@news.onet.pl, Sowa wrote:
> > /ciach/
> i dodaj pół uqiya suszonej kolendry, pół dirhem pieprzu i pół dirhem
> nardu, trzy dirhem kuminu i dwadzieścia dirhem miąższu chleba. Zdejmij z
> ognia, umyj okolice garnka [cokolwiek to znaczy] i poczekaj, aż się ustoi.
> Potem podaj i niech Bóg ma cię w swojej opiece.
>
> ;-)
>
> Hania
Ile to jest uqiya już wiem. Ale ile to jest dirham?
Wyguglalam:
egipski zwyczajny 3,12 g
kairski 3,0884 g
cypryjski 3,175 g
irański 9,278 g
to ile tego nardu, pieprzu i kuminu oraz miekiszu chleba?
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|