« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-24 08:33:27
Temat: znowu o grillu - proszę o coś łatwegoKochani, jutro przychodzą do mnie znajomi (2 osoby, nie jakas tam impreza).
Będziemy grilować. No ichciałabym coś fajnego przygotować (koleżanka, która
przychodzi jest niezła w gotowaniu i zwykla kiełbasa raczej nie wchodzi w
grę) Bardzo proszę o jakiś ciekawy przepis (tylko łatwy i bez marynowania
przez np. dobę) np. na łososia albo coś innego. A moze macie jakieś pomysły
co podać dodatkowo przy takiej okazji?
Czekam niecierpliwie, bo musze jeszcze zrobić zakupy...:))
Pozdrowienia
Anika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-24 08:34:25
Temat: Re: znowu o grillu - proszę o coś łatwegoAnika <a...@a...poczta.onet.pl> napisał(a):
> przez np. dobę) np. na łososia albo coś innego. A moze macie jakieś pomysły
> co podać dodatkowo przy takiej okazji?
Uha uha!
Pomysły na wyśmienite i proste potrawy grillowe znajdują się tutaj:
http://www.mniammniam.pl/dzial.php?d=NG
pozdr,
nudny grzesio
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-24 08:41:14
Temat: Re: znowu o grillu - proszę o coś łatwegoProponuję kaszankę!
Najlepiej kupić takie kaszaneczki male po jednej na porcję. U nas takie
bywają.
Podpiec z jednej strony, odwrócić. Górną przypieczoną stronę naciąć ostrym
nożem wzdłuż, tak ze 3 cm od końców. Jak to się samoistnie rozchyli w
nacięcie nasypać posiekanego szczypioru (spring onion ) i polać jakimś
pikantnym sosem np typu ketchup.
--
Pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński (Kamas )
Gdańsk: ICQ 14539957
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-24 16:44:20
Temat: Re: znowu o grillu - proszę o coś łatwegodo kaszanki z grila bardzo dobra jest sałatka z takich oto skladnikow;
30 dag ugotowanych ziemniakow
2 kwaszone ogorki
1 cebula
1 lyżka musztardy
1 łyżeczka oliwy
przyprawy(np.oregano,bazylia) albo vegeta srodziemnomorska
--
---------------------------------------------
Ania Wojciechowska
0 600 073 049
Użytkownik "Kamas" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ackv82$pfm$1@news.tpi.pl...
> Proponuję kaszankę!
> Najlepiej kupić takie kaszaneczki male po jednej na porcję. U nas takie
> bywają.
> Podpiec z jednej strony, odwrócić. Górną przypieczoną stronę naciąć ostrym
> nożem wzdłuż, tak ze 3 cm od końców. Jak to się samoistnie rozchyli w
> nacięcie nasypać posiekanego szczypioru (spring onion ) i polać jakimś
> pikantnym sosem np typu ketchup.
>
> --
> Pozdrawiam :-))
> Sławomir J. Marusiński (Kamas )
> Gdańsk: ICQ 14539957
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |