« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-29 07:01:48
Temat: zupa koperkowatak się zastanawiam co dziś na obiad i tak mi się zachciało zupki
koperkowej. hmm... ale no właśnie. tak się zastanawiam czy mogę ją ugotować
na skrzydle z indyka. moja mama zawsze robiła ja na żeberkach i była....
palce lizać. podzielcie się swoimi przepisami na tę zupkę.
--
pozdrowienia
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-29 08:18:27
Temat: Re: zupa koperkowa> koperkowej. hmm... ale no właśnie. tak się zastanawiam czy mogę
ją ugotować
> na skrzydle z indyka. moja mama zawsze robiła ja na żeberkach i
była....
> palce lizać. podzielcie się swoimi przepisami na tę zupkę.
>
Witam wszytkich.
Jestem "nowy" (nie uwzględniając dwóch postów) i od dawna chciałem
się jakosik włączyć, ale ... Nazywam się Piotr Wierciak, jestem z
Kraku. Życie, kilka lat temu, zmusilo mnie do nauczenia się
gotowania i tak już zostało (żona to niemiłosiernie wykorzystuje;).
W kwestii gotowania: jestem samoukiem i nigdy nie stosuję sie do
przepisów - robię wszystko na "czuja" . Najczęściej ;) nieźle mi to
wychodzi.
Wracając do koperkowej_prawie_mojej_ulubionej:
Ja zawsze robię na kości ze schabu i oczywiście z włoszczyzną.
Najważniejsze jest by przynajmniej połowę (ja na początku gotowania
wrzucam tylko "grubsze" części) koperku wrzucać do zupki po jej
zabieleniu śmietaną. Wychodzi wtedy piękny zieloniutki kolor.
Dodatki - oczywiście ryż.
Wkład może być IMHO dowolny. Ja staram się tylko nie łączyć
kurczęciny z wieprzowiną.
pzdr Piotr Wierciak
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-29 08:27:29
Temat: Re: zupa koperkowaUżytkownik "Piotr Wierciak" <p...@m...hts.com.pl> napisał w wiadomości
news:02d901c325bb$3207f440$120111ac@DLR.HTS...
> > koperkowej. hmm... ale no właśnie. tak się zastanawiam czy mogę
> ją ugotować
> > na skrzydle z indyka. moja mama zawsze robiła ja na żeberkach i
> była....
> > palce lizać. podzielcie się swoimi przepisami na tę zupkę.
> >
>
>
> Wracając do koperkowej_prawie_mojej_ulubionej:
> Ja zawsze robię na kości ze schabu i oczywiście z włoszczyzną.
> Najważniejsze jest by przynajmniej połowę (ja na początku gotowania
> wrzucam tylko "grubsze" części) koperku wrzucać do zupki po jej
> zabieleniu śmietaną. Wychodzi wtedy piękny zieloniutki kolor.
> Dodatki - oczywiście ryż.
>
> Wkład może być IMHO dowolny. Ja staram się tylko nie łączyć
> kurczęciny z wieprzowiną.
>
> pzdr Piotr Wierciak
to prawie tak jak ja tylko że zamiast ryżu dawałam ziemniaczki. ale dziś
wypróbuje z ryżem.
--
pozdrowienia
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |