Data: 2005-06-18 18:03:25
Temat: Re: zupa na wywarze z golonki
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:euh8b1l6deq971j4r5is7gpq59b3d2uh21@4ax.com...
> On Sat, 18 Jun 2005 16:44:00 +0200, tapta <t...@w...pl>
> wrote:
>
> >Co byście zrobili na wywarze z golonki: pieczarkową czy krupnik? A może
> >coś innego? (choc na tamte dwie mam składniki w domu). Oczywiście zdejmę
> >nadmiar tłuszczu. Golonki są przednie.
===
Prawie każda zupa wyjdzie bardzo dobra. Ostatnio robiłem tak wiosenną
jarzynówkę. :-)
"Nadmiar tłuszczu" najlepiej usuwa się po schłodzeniu wywaru w lodówce i
przecedzeniu.
waldek
===
|