Data: 2001-01-30 17:57:47
Temat: Re: zupa neapolitanska
Od: "rena" <r...@a...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Przecież mamy się tu wymieniać a nie odsyłać.
ok - jak sobie zyczysz. mam metlik w glowie, bo jedni krzycza zeby linkowac
a inni, zeby pisac przepisy. ja sie dostosuje, tylko ujednoliccie wersje:)
zupa neapolitanska
Składniki:
2 l wody
50 dag warzyw mieszanych
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
pół szkl. makaronu (wermiszel)
15 dag sera żółtego - najlepiej wędzonego
1 szkl. śmietany
sól
zielona pietruszka
Przepis:
Warzywa rozdrobnić, ugotować z olejem i solą. Pod koniec gotowania dodać
wsypać makaron, ugotować, następnie dodać ser, zagotować. Zupę podprawić
śmietaną. Przed podaniem dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Źródło: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska,
Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
www.puszkkka.vege.pl
|