Data: 2003-08-29 08:00:52
Temat: Re: zupa piwna (p)
Od: "adal" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> duza posiekana cebule i jeden wycisniety zabek czosnku podsmazam na
> oleju, czerstwa bulke kroje i wrzucam na patelnie, zalewam to niepelna
> szklanka piwa i dwiema szklankami bulionu, pieprze (nie sole) dodaje
> odrobine galki muszkatalowej i kawaleczek ususzonej w calosci czuszki,
> chwile gotuje i gotowe :)
> wlewam do talerza, posypuje spora iloscia pokrojonego szczypiorku i
> odrobina utartego sera
>
> a wy jak robicie ???
> wiku
Zamiast galki (jakos nie przepadam) dodaje troche swiezego imbiru, a
grzaneczki podsmazam na suchej patelni i wrzucam bezposrednio przed
podaniem - lubie chrupiace. Dzisiaj jestem sam w domu, to chyba sobie
zrobie. Kiedys z kolega (jeszcze w akademiku) "dla mocy" dodawalismy
Sloneczny Brzeg - nie bylo zle ;-)
Adal
|