Data: 2003-02-17 18:10:55
Temat: Re: zupa serowo-porowa
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Niezawodna jest zupa serowo - porowa
(12 osob)
6 lyzek ojeju,1,5 kg mielonego, sol, pieprz, 6 porow (por?),2 l rosolu (z
kostki), 2 sloiki (puszki) pieczarek (ok. 470 g), 300 g serka topionego
smietankowego i 300 g z ziolami.
Olej zagrzac, wrzucic mielone i usmazyc(tak jak na sos do spagetti), posploc
i popieprzyc. Dodac pokrojona w krazki pore, zalac rosolem i gotowac przez
15 minut. Dodac pieczarki i nastepnie serki topione. Doprawic do smaku sola
i pieprzem. Podawac z bagietka.
Mozna tez dodac utarty ser zolty albo swieze pieczarki czy czosnek - jak kto
lubi.
Smacznego!
Monika
"Marta" <m...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:b2qhbu$118$1@news.onet.pl...
> Bardzo często czytam tą grupę, ale jeszcze sama sie na niej nie
udzielałam.
> Ale teraz potrzebuję waszej pomocy!!
>
> Potrzebuje kilka fajnych pomysłów na zimne zakąski na imieniny typu:
> ruloniki z szynki, jajak faszerowane, może coś w galarecie
> I jeszcze jakis fajny przepis na zupke ale nie chcę ani rosołu ani flaków
bo
> wszędzie sie z tym spotykam
>
> Dzięki
> Marta
>
>
|