Data: 2002-10-02 10:09:27
Temat: Re: zupa z dyni i zalamka
Od: "rapatang" <r...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdunia" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:an9i08$be5$1@flis.man.torun.pl...
> A od soboty jeczy o zupe dyniowa. Otworzylam stado ksiazek kucharskich i
> znalazlam - wszystkie na wywarze lub bulioniku ;-) Ale on chce na mleku.
> POMOCY!!!
> Mama moja odmawia udzielenia takowej, bo.. dziecinstwo miala przez to... z
> lekka zniszczone i zapoznawala sie czesto z wlasna lazienka ;-))))
>
> Magda
proste jak drut
gotujesz dynie na wodzie , w malej ilosci wody tak ze 20 min
potem ja rozdrabniasz, najleiej lyzka tak by nie wyszedl ewidentny mus,
zostaja takie fajne wloski
potem dolewasz mleka, robisz lane kluseczki dosladzasz i dosalasz do smaku i
luuu
zupa wisniowa te pryszcz, mozna robic na kompocie kluseczki lane i toze luuu
sledzi nie lubie
a moglby zarzadac czerninki z kaczej krwi (pycha zwlaszcza z suszonymi
sliwkami) polewki z gotowanego kwasnego mleka na goraco (pycha zwlaszcza
lekko przypalone)
--
Rapatang
|