Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!no
t-for-mail
From: "ostry" <o...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zupa z serka na topionym serku
Date: Wed, 2 Feb 2000 11:20:38 +0100
Organization: TORMAN
Lines: 37
Message-ID: <8790ha$bh1$1@flis.man.torun.pl>
References: <3...@p...man.lublin.pl>
NNTP-Posting-Host: 158.75.50.2
X-Trace: flis.man.torun.pl 949486954 11809 158.75.50.2 (2 Feb 2000 10:22:34 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 2 Feb 2000 10:22:34 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3155.0
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3155.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:22173
Ukryj nagłówki
Ja bym posypał świerzym szczypiorkiem, a do zupy dodał czosneczek świeży
:))) i może jeszcze odrobinę jakieś sera pleśniowego ( twardego )
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
KYLEK napisał(a) w wiadomości: <3...@p...man.lublin.pl>...
>Bardzo smaczna zupa na serku topionym - polecam
>
>Przepis:
>1 serek topiony /smietankowy - z polskiej spoldzielni
>mleczarskiej, jak z dawnych czasow/ bez dodatkow smakowych
>1 kostka rosolowa lub 1/2 szklanki rosolu
>1 por
>1 marchewka
>1 ziemniak
>1 lyzka wegety
>0,5 lyzeczki majeranku
>sol i pieprz do smaku
>
>do garna wlac ok 1-1,2 litra wody, wsypac pogrojonego w
>kostke ziemniaka, marczewke /ztarta na grubej tartce/,
>posieganego w paski pora, koste rosolowa lub rosol - gotowac
>
>serek zalać niewielka iloscia cieplej wody /ugniatajac i
>mieszajac/ - rozpuscic az powstanie jednolita smietanka
>gdy warzywa beda prawie miekkie to dolac /wczesniej
>rozcienczyc tym wywarem - aby sie nie zwazylo/ rozprowadzony
>serek w postaci smietanki, dodac przyprawy i doprowadzic do
>zagotowania.
>podawac z grubym makaronem i natka pietruszki - smacznego
>
>
|