Data: 2000-02-02 10:17:24
Temat: zupa z serka na topionym serku
Od: KYLEK <k...@p...man.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bardzo smaczna zupa na serku topionym - polecam
Przepis:
1 serek topiony /smietankowy - z polskiej spoldzielni
mleczarskiej, jak z dawnych czasow/ bez dodatkow smakowych
1 kostka rosolowa lub 1/2 szklanki rosolu
1 por
1 marchewka
1 ziemniak
1 lyzka wegety
0,5 lyzeczki majeranku
sol i pieprz do smaku
do garna wlac ok 1-1,2 litra wody, wsypac pogrojonego w
kostke ziemniaka, marczewke /ztarta na grubej tartce/,
posieganego w paski pora, koste rosolowa lub rosol - gotowac
serek zalać niewielka iloscia cieplej wody /ugniatajac i
mieszajac/ - rozpuscic az powstanie jednolita smietanka
gdy warzywa beda prawie miekkie to dolac /wczesniej
rozcienczyc tym wywarem - aby sie nie zwazylo/ rozprowadzony
serek w postaci smietanki, dodac przyprawy i doprowadzic do
zagotowania.
podawac z grubym makaronem i natka pietruszki - smacznego
|