« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-30 05:42:09
Temat: zupka sojowaOstatnio wymyslilam swietne danko: plateczki sojowe na mleczku sojowym
(mleko zawsze produkuje sama, platki sie kupuje), a do tego lycha
(porzadna) sezamu. Pyyycha!
Polecam
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-30 06:55:10
Temat: Re: zupka sojowaA jak robisz mleko sojowe i jak dlugo mozna je przechowywac?
Asia
Gosia <g...@p...fm> wrote in message
news:cek0ess6f4sgrdedqpk353ogs72t1h5ifm@4ax.com...
> Ostatnio wymyslilam swietne danko: plateczki sojowe na mleczku sojowym
> (mleko zawsze produkuje sama, platki sie kupuje), a do tego lycha
> (porzadna) sezamu. Pyyycha!
>
> Polecam
>
> Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-30 10:14:06
Temat: Re: zupka sojowaA w jaki sposob mozna produkowac w domu mleko sojowe?
Pozdrawiam - Piotr
On Thu, 30 Mar 2000 05:42:09 GMT, Gosia <g...@p...fm> wrote:
>Ostatnio wymyslilam swietne danko: plateczki sojowe na mleczku sojowym
>(mleko zawsze produkuje sama, platki sie kupuje), a do tego lycha
>(porzadna) sezamu. Pyyycha!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 20:57:46
Temat: Re: zupka sojowaGosia <g...@p...fm> wrote:
> Ostatnio wymyslilam swietne danko: plateczki sojowe na mleczku sojowym
> (mleko zawsze produkuje sama, platki sie kupuje), a do tego lycha
> (porzadna) sezamu. Pyyycha!
Mniam. A te płatki to można z powodzeniem dodawać do niemal wszystkich
zup, one trochę pęcznieją i są jak orzeszki. Chrupią z lekka.
Co do płatków, to jako zagęszczacz zup znakomicie się sprawdzają
błyskawiczne płatki gryczane. Nawet jak się do cna rozgotują to
nieszkodzi - są smaczne. Taka pomidorowa nabiera nowego wyrazu. :-)
smacznego,
gzyra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-02 09:49:58
Temat: Re: Re: zupka sojowa"asia" <j...@h...com.pl> napisał(a):
>A jak robisz mleko sojowe i jak dlugo mozna je przechowywac?
>Asia
Mocze soje (jak inne straczkowe). Jak sie juz wymoczy, odcedzam, wrzucam
do "miksera" dolewam swiezej wody i miksuje az powstanie papka. Pozniej
przez dosyc geste plotno odciskam "biala wode". To, co zostanie (takie
trocinki) znow do miksera i znowu dolewam wody, powtarzajac cala
czynnosc z odciskaniem. I tak mam mleko, ktore stawiam na ogien i gotuje
kilka minut (mozna dodac ciupke soli). Mozna go uzywac do wszystkiego,
jak zwykłe krowie mleko (nawet robi sie podobny kozuszek!). Polecam np.
zmiksowanie takiego z bananem i wiorkami kokosowymi (+ miod, jak ktos
lubi).
Ile mozna je przechowywac? nie mam pojecia, bo zawsze robie taka ilosc,
by spozyc "od reki". Przypuszczam, ze kilka dni w lodowce mu nie
zaszkodzi.
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-02 10:06:21
Temat: sos rybnyPewnie to juz przerabialiscie na liscie, ale powedzcie
do czego sie uzywa sosu rybnego.
Widzialem taki tajlandzki. Cuchnie jak ........
Jerzy Matysiakiewicz M.D., Ph.D
Poland-Polska
j...@d...zabrze.pl
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-04 06:46:47
Temat: Odp: zupka sojowa
Użytkownik Johny <p...@y...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@n...ict.pwr.wroc.pl...
> A w jaki sposob mozna produkowac w domu mleko sojowe?
zajrzyj na www.polskavege.ircx.pl ;-) mnóstwo użytecznych przepisów.
na mleko sojowe też.
pozdrowienia!
--
wojmat
OOO
oo
.
priv?: w...@w...prv.pl
... http://wjm.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |