Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia żurek Re: żurek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: żurek

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-on
line.de!t-online.de!border2.nntp.dca.giganews.com!border1.nntp.dca.giganews.com
!nntp.giganews.com!nntp1.phx1.gblx.net!nntp.gblx.net!nntp.gblx.net!news.man.poz
nan.pl!not-for-mail
From: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: żurek
Date: Sun, 13 Mar 2005 21:12:47 +0100
Organization: Czarodziejka
Lines: 23
Message-ID: <1t7xa3232sobw$.dlg@czarodziejka.net>
References: <d11ugm$kpp$1@inews.gazeta.pl> <d124c0$gdq$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: c46-162.icpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunflower.man.poznan.pl 1110744804 29869 62.21.46.162 (13 Mar 2005 20:13:24
GMT)
X-Complaints-To: t...@m...poznan.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 13 Mar 2005 20:13:24 +0000 (UTC)
X-Beer: Czarna Fortuna
X-Face: ;#oXQXnVjqm^A:5A;w'V&LbdH98rO?`v2zSbU_-"q69Q56B<"^YU/9dkn93Qf\vhT$r]zk0
p`u#c%r~,f!HzdiU|Nz5I6/J|q4Mg,G.tKa\i7@d~<JF=9bV:=v5lN9b<H101EJH'1UMqc,TidQD01
X-Newsreader: Czarodziejski czytnik Ti`Any
X-User: Ti`Ana
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.11.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:234742
Ukryj nagłówki

Dnia Sun, 13 Mar 2005 20:29:46 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Mimi*, w
wiadomości news:<news:d124c0$gdq$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:

> Ha!
> Jestescie Boscy/Boskie ;).
> Od rana biorę się do działania:)
> Serdeczne dzięki

to ja Ci podam inną wersję, bardzo sycącą, choć lekko trącącą zasłupiem
ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę do gara, kiełbasa pokrojona w kostkę
do gara, opcjonalnie - grzyby suszone namoczone i podgotowane, pokrojone w
kostkę - do gara. na to wylewasz żur z butelki, dokładnie wypłukując resztki
mąki, dolewasz wody, żeby wszystko przykryć. i to na gaz, mieszając
dokładnie (bo ta mąka lubi przywierać) doprowadzasz do wrzenia. potem
doprawiasz majerankiem, czosnkiem (opcjonalnie), zielem angielskim i liściem
laurowym, przemycając po cichu kostkę rosołową wołową (chyba, że kiełbasa
bardzo smakowita i uważasz, że wystarczy). i to się gotuje i gęstnieje i
pachnie oszałamiająco. jak ziemniaki zmiękną do odpowiadającego Ci poziomu -
gotowe. łycha stoi :D
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.03 batory
13.03 Tatiana
14.03 maciej
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6