Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]

Grupy

Szukaj w grupach

 

Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-29 13:56:07

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Wladyslaw Cie za ten czosnek wyklnie, zobaczysz ;)
====
Ekskomunika? Jestem niewierzący :-}
====


> A ja dzis robie schab srodkowy, duszony.
====
He, he. Ja też w pierwszej wersji miałem piec schab i nawet go kupiłem, ale
zapomniałem powiedzieć żonie. Kiedy wróciłem do domu był już skrojony i
rozbity na kotlety.


waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-29 13:56:36

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 2004-02-29 at 14:11, joanna wrote:
> > A ja dzis robie schab srodkowy, duszony. Naszpikuje go dla odminy
> > gwozdzikami,
> Proponuje od razu hufnale.
> joanna

Niedobre - kupilam za maly kawalek miesa ;)

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 13:59:28

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Nie przejmuj się w obozach ludzie jedli surowe ludzkie mięso.
====
Zaciąłeś się?
====


A w ostateczności dasz to co robisz bezdomnym.
====
W ostateczności podkręcę gaz na 200C i dopiekę.

waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 14:01:11

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 29 Feb 2004 14:56:07 +0100, "waldek" <x...@o...pl>
wrote:

>> Wladyslaw Cie za ten czosnek wyklnie, zobaczysz ;)
>====
>Ekskomunika? Jestem niewierz?cy :-}
>====
>
>
>> A ja dzis robie schab srodkowy, duszony.
>====
>He, he. Ja te? w pierwszej wersji mia?em piec schab i nawet go kupi?em, ale
>zapomnia?em powiedzie? ?onie. Kiedy wróci?em do domu by? ju? skrojony i
>rozbity na kotlety.
>
>
>waldek
>====
>

trzeba bylo go poskladan nazad, wstawiajac miedzy niedoszle
kotlety a to sliwke suszona, a to kawalek wedzonki, a to zabek
czosnku nawet i miec kilka schabow w jednym. posypac rozmarynem
(ziolo dnia u mnie)

trys

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 14:08:10

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 2004-02-29 at 14:49, joanna wrote:
> Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:c1sqgq$o34$1@inews.gazeta.pl...
> > ====
> > Dochodzi trzecia godzina pieczenia. W brytfannie bez zmian, to znaczy sosu
> > nie przybywa, ani nie ubywa. Wniosek wyciągam taki, że mięso nie puszcza
> > soków. Może to jest tajemnica przyszłej delikatności i kruchości (mam
> > nadzieję :-)? A może jest za zimno? Okaże się.
> > Temperatura ustabilizowała się na niecałe 100C wewnątrz brytfanny, ale
> zanim
> > do tego doszedłem musiałem długo eksperymentować z wielkością uchylania
> > drzwiczek piekarnika. Termometr zewnętrzny cały czas pokazuje 120-130C.
> Nie przejmuj się w obozach ludzie jedli surowe ludzkie mięso. A w
> ostateczności dasz to co robisz bezdomnym.
> joanna

Bialko sie scina w temperaturze ok. 50 stopni.
A poza tym nie wiem co Ty tak z tym ludzkim wyjezdzasz - przyznajesz sie
do bliskiego pokrewienstwa ze swinia?

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 14:22:47

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]
Od: "Hanna Burdon" <h...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

> przyznajesz sie
> do bliskiego pokrewienstwa ze swinia?

No ja myślę! "Dyskusja z trolem jest jak zapasy ze świnią w błocie: ty się
ubabrzesz, a świnia to lubi." :-)

Hania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 14:32:09

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 2004-02-29 at 15:22, Hanna Burdon wrote:
> > przyznajesz sie
> > do bliskiego pokrewienstwa ze swinia?
>
> No ja myślę! "Dyskusja z trolem jest jak zapasy ze świnią w błocie: ty się
> ubabrzesz, a świnia to lubi." :-)

Myslisz, ze to kolejny troll? Na poczatku wydawala sie byc calkiem
normalna osoba...

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 15:10:08

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]
Od: "joanna" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1078064747.11694.56.camel@cosmos...
> Myslisz, ze to kolejny troll? Na poczatku wydawala sie byc calkiem
> normalna osoba...
Bardzo proszę nie wycierać mną klawiatur.
joanna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 15:26:30

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Myslisz, ze to kolejny troll? Na poczatku wydawala sie byc calkiem
> normalna osoba...
===
A nie poznałeś po wątku o autorytetach?

waldek
===


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 15:27:13

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [3]
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

====
Minęła czwarta godzina pieczenia. Jakieś pół godziny temu mięso zaczęło
puszczać niewielkie ilości soku i nieco się skurczyło. Chwilę temu odciąłem
kawałek na spróbowanie. Jest już na tyle miękki, że spokojnie go zjadłem. W
normalnych warunkach (ok.200C) brakowałoby mu 10-15 min. Więc myślę, że
jeszcze z pół godziny mu trzeba.
W międzyczasie przygotowałem młodą, zasmażaną kapustę oraz mocny sos
czosnkowy. Mam też już ugotowane pyzy, które czekają na odsmażenie, gdy
mięso będzie gotowe.

waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bigosik :)
shake waniliowy
rolada-rady
Zabie udka
martineau brandy - 19 letnie minimum, ile moze byc warte?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »