Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]

Grupy

Szukaj w grupach

 

Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-29 15:34:41

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 2004-02-29 at 16:26, waldek wrote:
> > Myslisz, ze to kolejny troll? Na poczatku wydawala sie byc calkiem
> > normalna osoba...
> ===
> A nie poznałeś po wątku o autorytetach?
>
> waldek
> ===

No nie. Moze ja jestem glupiutki, naiwny Kot.

Kot juz pozmywany - ide znowu brudzic

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-29 15:51:59

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c1sr0m$psj$1@inews.gazeta.pl> waldek wrote:
>> Wladyslaw Cie za ten czosnek wyklnie, zobaczysz ;)
> ====
> Ekskomunika? Jestem niewierzący :-}


I tak trzymać!

Czemu miałbym zresztą kogoś wyklinać za czosnek? Ja czosnek bardzo
lubię.

>> A ja dzis robie schab srodkowy, duszony.
> ====
> He, he. Ja też w pierwszej wersji miałem piec schab i nawet go kupiłem,
> ale zapomniałem powiedzieć żonie. Kiedy wróciłem do domu był już
> skrojony i rozbity na kotlety.

Bardzo dobrze. Będzie co jeść w razie nieudanego eksperymentu. ;-)
Poważniej - lepiej zawsze eksperymentować na tańszym kawałku mięsa,
mniejsza strata w razie niepowodznia.
Osobiście najpierw bym starał się opanować metodę, a potem o niej pisać.
Wida-, Waldek jest niecierpliwy. -)
W każdym razie trzymam kciuki i czekam na rezultaty.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 15:53:10

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [4]
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

====
Mięso już upieczone, mam nadzieję. Odlałem sos, a karkówkę ułożyłem na
ruszcie i podkręciłem temperaturę na 240C, aby zrobiła się ładna skórka, co
potrwa kilkanaście minut zapewne. Potem wyłączę gaz i dam pieczeni odpocząć
przez 20 minut. Teraz doprawiam sos. No i skontrolowałem temperaturę piwa w
lodówcę :-}

waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 15:57:34

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [3]
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c1t0bf$gpg$1@inews.gazeta.pl> waldek wrote:

> międzyczasie przygotowałem młodą, zasmażaną kapustę oraz mocny sos
> czosnkowy.

Nie wystarczy Ci czosnku w mięsie? ;-) Może zamiast piec mięso, zrób
sobie grand aioli.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 16:16:00

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [4]
Od: "ścierwo" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1t1s4$ncv$1@inews.gazeta.pl...
> ====
> Mięso już upieczone, mam nadzieję.
Ile ta surowizna będzie kosztowała?
ziuta
--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 16:36:51

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [5]
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

====
Wszystko gotowe! Zabieram się do krojenia i degustacji(?).
Sosu z pieczeni otrzymałem 3/4 szklanki, w tym ok. 1/4 szklanki pochodzi z
marynaty. Więc mięso puściło tylko 1/2 szklanki soku. Sos jest, o dziwo,
bardzo tłusty. Część tłuszczu odlałem. W zasadzie nie musiałem z sosem nic
robić, gdyż jest odpowiednio słony i aromaty z przypraw też są prawidłwe.
Końcowe wrażenia - za jakiś czas.

waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 16:37:41

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [3]
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Nie wystarczy Ci czosnku w mięsie? ;-) Może zamiast piec mięso, zrób
> sobie grand aioli.
====
Kot miał rację.

waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 16:39:17

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [5]
Od: "ścierwo" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1t4e2$4ma$1@inews.gazeta.pl...
> ====
> Wszystko gotowe! Zabieram się do krojenia i degustacji(?).
> Sosu z pieczeni otrzymałem 3/4 szklanki, w tym ok. 1/4 szklanki pochodzi z
> marynaty.
Interesujące, że to się tak oddzieliło

> Więc mięso puściło tylko 1/2 szklanki soku. Sos jest, o dziwo,
> bardzo tłusty. Część tłuszczu odlałem.
Gdzie?

>W zasadzie nie musiałem z sosem nic robić, gdyż jest odpowiednio słony i
aromaty z przypraw też są prawidłwe.
Jak to się sprawdza, że sa prawidłowe - są jakieś tablice?

> Końcowe wrażenia - za jakiś czas.
Z jakiego jesteś miasta, to moiże podrzucimy Ci najbliższy ostry dyżur na
zakaźnym.
ziuta

--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 16:57:18

Temat: No jak tam jesz, czy rzygasz?/Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [5]
Od: "ścierwo" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1t4e2$4ma$1@inews.gazeta.pl...
> Końcowe wrażenia - za jakiś czas.
Z upływu czasu wnioskuję, że potrzebna jest pomoc medyczna.
ziuta

--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 17:32:26

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le dimanche 29 février 2004 ŕ 16:10:08, joanna a écrit :


> Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:1078064747.11694.56.camel@cosmos...
>> Myslisz, ze to kolejny troll? Na poczatku wydawala sie byc calkiem
>> normalna osoba...
> Bardzo proszę nie wycierać mną klawiatur.
> joanna

Popatrz dzdzu, a ja ciebie nie rozpoznalam ;-)

ps. zazwyczaj mi sie udaje, ha !

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 ... 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bigosik :)
shake waniliowy
rolada-rady
Zabie udka
martineau brandy - 19 letnie minimum, ile moze byc warte?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »