| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-29 15:34:41
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]On Sun, 2004-02-29 at 16:26, waldek wrote:
> > Myslisz, ze to kolejny troll? Na poczatku wydawala sie byc calkiem
> > normalna osoba...
> ===
> A nie poznałeś po wątku o autorytetach?
>
> waldek
> ===
No nie. Moze ja jestem glupiutki, naiwny Kot.
Kot juz pozmywany - ide znowu brudzic
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-29 15:51:59
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]In <c1sr0m$psj$1@inews.gazeta.pl> waldek wrote:
>> Wladyslaw Cie za ten czosnek wyklnie, zobaczysz ;)
> ====
> Ekskomunika? Jestem niewierzący :-}
I tak trzymać!
Czemu miałbym zresztą kogoś wyklinać za czosnek? Ja czosnek bardzo
lubię.
>> A ja dzis robie schab srodkowy, duszony.
> ====
> He, he. Ja też w pierwszej wersji miałem piec schab i nawet go kupiłem,
> ale zapomniałem powiedzieć żonie. Kiedy wróciłem do domu był już
> skrojony i rozbity na kotlety.
Bardzo dobrze. Będzie co jeść w razie nieudanego eksperymentu. ;-)
Poważniej - lepiej zawsze eksperymentować na tańszym kawałku mięsa,
mniejsza strata w razie niepowodznia.
Osobiście najpierw bym starał się opanować metodę, a potem o niej pisać.
Wida-, Waldek jest niecierpliwy. -)
W każdym razie trzymam kciuki i czekam na rezultaty.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-29 15:53:10
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [4]====
Mięso już upieczone, mam nadzieję. Odlałem sos, a karkówkę ułożyłem na
ruszcie i podkręciłem temperaturę na 240C, aby zrobiła się ładna skórka, co
potrwa kilkanaście minut zapewne. Potem wyłączę gaz i dam pieczeni odpocząć
przez 20 minut. Teraz doprawiam sos. No i skontrolowałem temperaturę piwa w
lodówcę :-}
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-29 15:57:34
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [3]In <c1t0bf$gpg$1@inews.gazeta.pl> waldek wrote:
> międzyczasie przygotowałem młodą, zasmażaną kapustę oraz mocny sos
> czosnkowy.
Nie wystarczy Ci czosnku w mięsie? ;-) Może zamiast piec mięso, zrób
sobie grand aioli.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-29 16:16:00
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [4]
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1t1s4$ncv$1@inews.gazeta.pl...
> ====
> Mięso już upieczone, mam nadzieję.
Ile ta surowizna będzie kosztowała?
ziuta
--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-29 16:36:51
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [5]====
Wszystko gotowe! Zabieram się do krojenia i degustacji(?).
Sosu z pieczeni otrzymałem 3/4 szklanki, w tym ok. 1/4 szklanki pochodzi z
marynaty. Więc mięso puściło tylko 1/2 szklanki soku. Sos jest, o dziwo,
bardzo tłusty. Część tłuszczu odlałem. W zasadzie nie musiałem z sosem nic
robić, gdyż jest odpowiednio słony i aromaty z przypraw też są prawidłwe.
Końcowe wrażenia - za jakiś czas.
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-29 16:37:41
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [3]> Nie wystarczy Ci czosnku w mięsie? ;-) Może zamiast piec mięso, zrób
> sobie grand aioli.
====
Kot miał rację.
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-29 16:39:17
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [5]
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1t4e2$4ma$1@inews.gazeta.pl...
> ====
> Wszystko gotowe! Zabieram się do krojenia i degustacji(?).
> Sosu z pieczeni otrzymałem 3/4 szklanki, w tym ok. 1/4 szklanki pochodzi z
> marynaty.
Interesujące, że to się tak oddzieliło
> Więc mięso puściło tylko 1/2 szklanki soku. Sos jest, o dziwo,
> bardzo tłusty. Część tłuszczu odlałem.
Gdzie?
>W zasadzie nie musiałem z sosem nic robić, gdyż jest odpowiednio słony i
aromaty z przypraw też są prawidłwe.
Jak to się sprawdza, że sa prawidłowe - są jakieś tablice?
> Końcowe wrażenia - za jakiś czas.
Z jakiego jesteś miasta, to moiże podrzucimy Ci najbliższy ostry dyżur na
zakaźnym.
ziuta
--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-29 16:57:18
Temat: No jak tam jesz, czy rzygasz?/Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [5]
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1t4e2$4ma$1@inews.gazeta.pl...
> Końcowe wrażenia - za jakiś czas.
Z upływu czasu wnioskuję, że potrzebna jest pomoc medyczna.
ziuta
--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-29 17:32:26
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]Le dimanche 29 février 2004 ŕ 16:10:08, joanna a écrit :
> Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:1078064747.11694.56.camel@cosmos...
>> Myslisz, ze to kolejny troll? Na poczatku wydawala sie byc calkiem
>> normalna osoba...
> Bardzo proszę nie wycierać mną klawiatur.
> joanna
Popatrz dzdzu, a ja ciebie nie rozpoznalam ;-)
ps. zazwyczaj mi sie udaje, ha !
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |