Data: 2004-03-06 11:32:47
Temat: Rozmyślania nad bigosem/Re: Bigos - nowa relacja
Od: "ścierwo" <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ścierwo" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c2aeeg$kjp$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zachęcona relacją Pani Duszczyńskiej, postanowiłam też zrobić bigos na
> oczach PT Publiczności.
Bigos się prychczy, dodałam zesmażonej łopatki i kiełbasy Senatorskiej;
wskutek zmniejszenia się ilości początkowej bigosu karkóweczka pozostała w
lodówce.
Bigos się prychczy, a ja sobie rozmyślam nad nim. Już wiadomo, że 2 kg
kapusty kiszonej to za mało, trzeba przewidzieć rozchody na etapach. I tu
wpadłam na myśl, że jakby tak zdobyć wielki sagan na 5-8 kg i ugotować w
nim. Nie sądzicie, że zwiększanie ilości wsadu do kotła wpływa korzystnie na
smak potrawy?
ziuta
--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."
|