Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Mich'ata " <m...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Ryż po japońsku i.......ciasto Netusi:)
Date: Thu, 12 Jun 2003 07:12:07 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 27
Message-ID: <bc9947$etb$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.164.244
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1055401927 15275 172.20.26.239 (12 Jun 2003 07:12:07 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Jun 2003 07:12:07 +0000 (UTC)
X-User: michata
X-Forwarded-For: 213.25.164.244
X-Remote-IP: 213.25.164.244
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:159662
Ukryj nagłówki
Witam:)
Parę dni temu jadłam w Vedze ( bar wegetariański Vega we Wrocławiu),
na piętrze dla weganów - ryż po japońsku. Pycha! Zwłaszcza z leczem sojowym.
Czy ktoś z grupowiczów wie jak taki ryż przyżądzić? Ryż jest czerwony, z
papryczką i chyba ogórkiem kiszonym. Nie mogłam za bardzo dojść jak
został zrobiony.
Gdyby ktoś dysponował przepisem to bym bardzo prosiła:)))
Korzystając z tego, iż wczoraj był we Wrocławiu dzień dość pochmurny
(wreszcie mogłam coś zrobić w mojej kuchni, bo gdy jest upał to u mnie
nie da rady gotować) zrobiłam ciasto rabarbarowe Netusi :))
I tak jak Joanna zamiast rabarbaru dałam truskawek.
Ciasto nie urosło za mocno ale zakalca też nie było. Co za pyszny smak!
Rewelacja:)) Myślę, że zrobię je jeszcze kilkakrotnie w wersjach z różnymi
owocami:)))
Pozdrawiam,
Mich'ata
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|