Data: 2003-06-12 07:12:07
Temat: Ryż po japońsku i.......ciasto Netusi:)
Od: "Mich'ata " <m...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam:)
Parę dni temu jadłam w Vedze ( bar wegetariański Vega we Wrocławiu),
na piętrze dla weganów - ryż po japońsku. Pycha! Zwłaszcza z leczem sojowym.
Czy ktoś z grupowiczów wie jak taki ryż przyżądzić? Ryż jest czerwony, z
papryczką i chyba ogórkiem kiszonym. Nie mogłam za bardzo dojść jak
został zrobiony.
Gdyby ktoś dysponował przepisem to bym bardzo prosiła:)))
Korzystając z tego, iż wczoraj był we Wrocławiu dzień dość pochmurny
(wreszcie mogłam coś zrobić w mojej kuchni, bo gdy jest upał to u mnie
nie da rady gotować) zrobiłam ciasto rabarbarowe Netusi :))
I tak jak Joanna zamiast rabarbaru dałam truskawek.
Ciasto nie urosło za mocno ale zakalca też nie było. Co za pyszny smak!
Rewelacja:)) Myślę, że zrobię je jeszcze kilkakrotnie w wersjach z różnymi
owocami:)))
Pozdrawiam,
Mich'ata
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|