« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-22 13:18:11
Temat: jeszcze cos z kapusty pekinskiejHej.
Kapusty tej mozna uzyc zamiast kapusty bialej do golabkow. Wychodza
znakomite. Na wiosne, kiedy biala kapustka jest mniej smaczna zawsze
robie z pekinskiej golabki. Bywa, ze wtedy faszeruje ryzem z pieczarkami
a nie z miesem :)
Pozdrowki, M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-01-22 14:19:33
Temat: Fasola po bretonskuCzasami robie fasole wedlug przepisu mojej mamy, ale lepiej mi smakuje, gdy
robi to mama.
Czy ktos ma jakies przepisy na fasole po bretonsku?
Aga
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-22 15:13:37
Temat: RE: Fasola po bretonskuFrom: piomia_chip
>Czasami robie fasole wedlug przepisu mojej mamy, ale lepiej mi
smakuje,
>gdy
>robi to mama.
>Czy ktos ma jakies przepisy na fasole po bretonsku?
>Aga
Fasole namoczyc przez noc, ugotowac do miekkosci w
nowej, osolonej wodzie. Na patelni podsmazyc kielbaske
(powinna byc wedzona i aromatyczna) i cebule pokrojona
w polplasterki (na zloto). Dodac do fasoli. Zrobic zasmazke,
wymieszac z fasola. Dobrze popieprzyc.
Ja dodaje jeszcze bazylie suszona, bo mi tak smakuje, ale
to nie jest konieczne.
Z powazaniem
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-22 18:56:18
Temat: Re: jeszcze cos z kapusty pekinskiejMagda Rzepka wrote:
>
> Hej.
> Kapusty tej mozna uzyc zamiast kapusty bialej do golabkow. Wychodza
> znakomite. Na wiosne, kiedy biala kapustka jest mniej smaczna zawsze
> robie z pekinskiej golabki. Bywa, ze wtedy faszeruje ryzem z pieczarkami
> a nie z miesem :)
> Pozdrowki, M.
a nie jest za krucha/delikatna? nie rozpada sie? nie lamie?
swoja droga fajny pomysl :)
a co do pieczarek to tez musze sprobowac - znaczy moja mama ;p - do tej
pory zawsze robila z granulatem sojowym.
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-22 19:09:10
Temat: Ryz z pieczarkami (farsz)> > robie z pekinskiej golabki. Bywa, ze wtedy faszeruje ryzem z pieczarkami
> > a nie z miesem :)
Ja bardzo poprosze o przepis na farsz do golabkow z ryzem i pieczarkami
(dokladny).
Gusia
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-22 19:26:16
Temat: Re: Fasola po bretonskuMaya wystukała w wiadomości
<N...@r...co
m.pl>:
> Fasole namoczyc przez noc, ugotowac do miekkosci w
> nowej, osolonej wodzie. Na patelni podsmazyc kielbaske
> (powinna byc wedzona i aromatyczna) i cebule pokrojona
> w polplasterki (na zloto). Dodac do fasoli. Zrobic zasmazke,
> wymieszac z fasola. Dobrze popieprzyc.
> Ja dodaje jeszcze bazylie suszona, bo mi tak smakuje, ale
> to nie jest konieczne.
E... A pomidory (ew. koncentrat) gdzie?...
Jo'Asia
--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://www.esensja.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Polana to jest forma lasu bez lasu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-22 21:18:53
Temat: Re: jeszcze cos z kapusty pekinskiejIn article <3...@m...pw.edu.pl>,
Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> wrote:
> Magda Rzepka wrote:
> >
> > Hej.
> > Kapusty tej mozna uzyc zamiast kapusty bialej do golabkow. Wychodza
> > znakomite. Na wiosne, kiedy biala kapustka jest mniej smaczna
zawsze
> > robie z pekinskiej golabki. Bywa, ze wtedy faszeruje ryzem z
pieczarkami
> > a nie z miesem :)
> > Pozdrowki, M.
>
> a nie jest za krucha/delikatna? nie rozpada sie? nie lamie?
> swoja droga fajny pomysl :)
Hej Patrycjo!
Moja Mama robi czesto golabki z kapusty pekinskiej - wychodza
doskonale - bardziej delikatne niz ze zwyklej bialej.
Sprobuj raz dla urozmaicenia :-)
Pozdrawiam,
Dagmara
Sent via Deja.com
http://www.deja.com/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-22 21:37:18
Temat: Re: Ryz z pieczarkami (farsz)piomia_chip wrote:
>
> > > robie z pekinskiej golabki. Bywa, ze wtedy faszeruje ryzem z pieczarkami
> > > a nie z miesem :)
>
> Ja bardzo poprosze o przepis na farsz do golabkow z ryzem i pieczarkami
> (dokladny).
> Gusia
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=357 - golabki z grzybami
(polecane prawdziwki)
a tu: http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=79 - gołąbki z kaszy
jaglanej i pieczarek wg. wojmata :)
jesli chcialabys poeksperymentowac to polecam rowniez i te przepisy :)
kasza jaglana jest suuuuper :)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-22 21:41:18
Temat: Re: jeszcze cos z kapusty pekinskiejdagmara wrote:
> Hej Patrycjo!
>
> Moja Mama robi czesto golabki z kapusty pekinskiej - wychodza
> doskonale - bardziej delikatne niz ze zwyklej bialej.
> Sprobuj raz dla urozmaicenia :-)
>
> Pozdrawiam,
> Dagmara
hmm, po takiej zachecie to juz napewno mame namowie :)))
dzieki
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-23 07:39:31
Temat: RE: Fasola po bretonskuFrom: Jo'Asia
>Maya wystukała w wiadomości
<N...@r...co
m.pl>:
Rrrrany, co TO ^ jest?!?
>E... A pomidory (ew. koncentrat) gdzie?...
>Jo'Asia
Aaaa! Zapomnialam! Oczywiscie koncentrat!
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |