| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2013-04-24 22:33:28
Temat: Sałata rzymska dziś znów.2 duże lub 3 mniejsze ząbki czosnku w grubszych plasterkach podsmażyć w
DUŻYM RONDLU na małej ilości oliwy/oleju do zeszklenia, wrzucić umyte (i
podzielone na połowy w poprzek jeśli była to duża główka) liście sałaty,
podsmażać na ostrym ogniu ciągle obracajac i przerzucając liście dwiema
drewnianymi łopatkami; to nie ma być duszenie, tylko szybkie smażenie
niemal w powietrzu; kiedy sałata zwiędnie i zrobi się szklista a jej zieleń
jakby bardziej intensywna, natychmiast zdjąć rondel z ognia, posypać sałatę
niewielką ilością soli, wymieszać i podawać - nie powinna czekać.
Świetny dodatek do każdego mięsa, także do jajek sadzonych.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |