Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sałata rzymska dziś znów.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sałata rzymska dziś znów.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2013-04-24 22:33:28

Temat: Sałata rzymska dziś znów.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

2 duże lub 3 mniejsze ząbki czosnku w grubszych plasterkach podsmażyć w
DUŻYM RONDLU na małej ilości oliwy/oleju do zeszklenia, wrzucić umyte (i
podzielone na połowy w poprzek jeśli była to duża główka) liście sałaty,
podsmażać na ostrym ogniu ciągle obracajac i przerzucając liście dwiema
drewnianymi łopatkami; to nie ma być duszenie, tylko szybkie smażenie
niemal w powietrzu; kiedy sałata zwiędnie i zrobi się szklista a jej zieleń
jakby bardziej intensywna, natychmiast zdjąć rondel z ognia, posypać sałatę
niewielką ilością soli, wymieszać i podawać - nie powinna czekać.
Świetny dodatek do każdego mięsa, także do jajek sadzonych.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Lepienie pieroga
mokry sernik jak
czym panierować piersi z kurczaka?
Dlaczego na zelatynie jest napisane "nie gotowac"?
jak upiec domowy chleb?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »