Data: 2003-02-12 21:05:53
Temat: Sałatka z kapusty pekińskiej
Od: "szama" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
Składniki dla 10 osób
60-70 dag kapusty pekińskiej
1 puszka brzoskwiń
7 dag rodzynek
1 mały słoik majonezu
3 łyżki śmietany
1 łyżeczka curry
sól, pieprz
1) Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie osączyć z syropu.
2) Po oczyszczeniu kapustę drobno posiekać. Brzoskwinie pokroić na małe
kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą aby zmiękły następnie odcedzić.
3) Wszystkie składniki starannie wymieszać. W osobnej miseczce połączyć
śmietanę z majonezem i przyprawami. Sosem tym polać sałatkę i wstawić
na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.
Informacja o produkcie
Kalorie Zawartość tłuszczu
1180 razem - dla 10 osób118 kcal - 1 porcja Średnie
Źródło wit. C
Czas 1h i 30 min.
Smacznego
Aguś
|