Data: 2003-04-04 18:24:05
Temat: Salceson 2 (ciasto)
Od: "Anix" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A oto przepis na coasto Salceson, robione na zimno:
zagotowac:
0,5 szkl mleka
0,5 szkl cukru
1 kostka "Palmy"
3 łyżki kakao (ciemne)
po zagotowaniu odstawic, aby troszke przestyglo
W drugim naczyniu przegotowac 0,5 szkl mleka i tym goracym mlekiem zalac 3
lyzki zelatyny (uprzednio zamoczonej w zimnej wodzie), wymieszac.
Wlac do wczesniej ugotowanej polewy i razem wymieszac, potem do tego dolozyc
pokruszone herbatniki i wszystko razem wymieszane wlac do plastikowej
butelki po napoju (PET, 1,5 L), obcietej ponizej szyjkli.
Odstawic do wystygniecia do lodowki.
Po zastygnieciu powinno to byc zupelnie sztywne i latwo daje sie pokroic w
plastry, poukladane na talerzu, co ślepszego uda sie oszukac, ze to
prawdziwy salceson ;-)
smacznego zycze :)
Pozdrawiam, Ania
|