Data: 2002-05-09 14:05:31
Temat: Spaghetti dziwne
Od: "Miko" <m...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Podzielę się z Wami takim moim wymysłem:
Bierzemy patelnię, rogrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy 2 nieobrane ząbki
czosnku do zrumienienia i przerzucenia aromatu do oliwy. Wyławiamy czosnek,
wrzucamy obrane krewetki koktajlowe, smażymy je na złoto, podsmażamy bekon,
następnie dodajemy śmietanę (uwaga, żeby się nie zwarzyła) i często
mieszając kreujemy gęsty sos śmietanowy (tak jak przy Boscaioli), po tym
wrzucamy puszkę pomidorów w kostce, oregano szuszone (jeżeli świeże to na
końcu), mieszamy i niech sobie bulgoce na wolnym ogniu tak z 10 -15 minut.
Przygotowujemy makaron (lepiej coś w stylu muszelek niż długie nitki lub
wstążki).
Po odlaniu wody makaron z powrotem do gara i mieszamy z sosem i podajemy,
można posypać parmezanem.
Smacznego
Miko
|