« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-31 09:54:19
Temat: Spody do malych babeczekGdzie w W-wie mozna kupic male spody (takie jak do tarty tylko male)
(najlepiej z ciasta kruchego) zeby zrobic takie oto cudo: na gore duzo
pysznego budyniu, na to duzo jajod i galaretka.
Juz mi slinka cieknie:-)
Pozdrawiam,
Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-31 10:08:23
Temat: Re: Spody do malych babeczek
Uzytkownik "Agnieszka Kutowska" napisal w wiadomosci
> Gdzie w W-wie mozna kupic male spody (takie jak do tarty tylko male)
> (najlepiej z ciasta kruchego) zeby zrobic takie oto cudo: na gore duzo
> pysznego budyniu, na to duzo jajod i galaretka.
> Juz mi slinka cieknie:-)
Ojej!
I mnie zaczela ciec...
Przylaczam sie do pytania.
Mój Mis jest na urlopie to go uszczesliwie i zrobi mi wlasnie taki deserek
;)
Tylko gdzie go wyslac po spody?
MauaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-31 11:19:14
Temat: Re: Spody do malych babeczekUżytkownik "Agnieszka Kutowska" <A...@a...pl> napisał w wiadomości
news:3B66804B.CDED9F3D@alcatel.pl...
> Gdzie w W-wie mozna kupic male spody (takie jak do tarty tylko male)
> (najlepiej z ciasta kruchego) zeby zrobic takie oto cudo: na gore duzo
> pysznego budyniu, na to duzo jajod i galaretka.
Poki jeszcze moge melduje, ze moja Tesciowa kupuje takie pyszne spody gdzies w
pawilonach
kolo Uniwersamu na Grochowie. Dokladnego miejsca nie znam, ale spody sa super, wiec
moze
warto poszukac.
:-) Monika
PS Przy okazji baaaaardzo dziekuje za wszystkie zyczenia. Jeszcze sie trzymam, a ze
Male
urodzi sie lakomczuchem, to nie ulega watpliwosci, bo dziedziczy po obojgu rodzicach
(i
po dziadkach.....). Za to na pewno nie moze liczyc na talent muzyczny ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-31 11:50:55
Temat: Re: Spody do malych babeczekUżytkownik Agnieszka Kutowska <A...@a...pl> w wiadomooci
do grup dyskusyjnych napisał:3...@a...pl...
> Gdzie w W-wie mozna kupic male spody (takie jak do tarty tylko male)
> (najlepiej z ciasta kruchego) zeby zrobic takie oto cudo: na gore duzo
> pysznego budyniu, na to duzo jajod i galaretka.
> Juz mi slinka cieknie:-)
> Pozdrawiam,
> Agnieszka
>
Hej!
A moze po prostu zamówic sobie w najblizszej cukierni ??? Ja w Krakowie tak
wlasnie robie i mam pewnosc, ze sa swieze, a nie to co w supermarketach z
kilogramami konserwantów - brrr.....
Pozdrawiam z bardzo slonecznego dzis Krakowa :)
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-31 15:27:46
Temat: Re: Spody do malych babeczek
Użytkownik Agnieszka Kutowska
<A...@a...pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3...@a...pl...
> Gdzie w W-wie mozna kupic male spody (takie jak do tarty
tylko male)
> (najlepiej z ciasta kruchego
..a to samemu takie trudne do wykonania? Znajoma Babcia
zawsze przygotowuje sama spody (ma 75 lat prawie i zawsze
gotowe 80 babeczek) i do tego bardzo slodkie
arsze.( kwaskowy dzem z porzeczki czarnej i zalane slodka
czekoladowa polewa i inne). Jest mistrzynia wypieków
sernik z aromatem skórki pomaranczowej i z polewa
czekoladowa wygralby kazdy konkurs.) A najgorsze jest to, ze
nie potrafi podzielic sie przepisem ( brak proporcji).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-31 16:35:11
Temat: Re: Spody do malych babeczek
AgataW wrote:
>
> Użytkownik Agnieszka Kutowska
> <A...@a...pl> w wiadomooci do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@a...pl...
> > Gdzie w W-wie mozna kupic male spody (takie jak do tarty
> tylko male)
> > (najlepiej z ciasta kruchego
>
> ..a to samemu takie trudne do wykonania? Znajoma Babcia
> zawsze przygotowuje sama spody (ma 75 lat prawie i zawsze
> gotowe 80 babeczek) i do tego bardzo slodkie
> arsze.( kwaskowy dzem z porzeczki czarnej i zalane slodka
> czekoladowa polewa i inne). Jest mistrzynia wypieków
> sernik z aromatem skórki pomaranczowej i z polewa
> czekoladowa wygralby kazdy konkurs.) A najgorsze jest to, ze
> nie potrafi podzielic sie przepisem ( brak proporcji).
Najlepsze sa babeczki pani Meli, z kruchego ciasta wedlug tego przepisu:
16 dkg maki
14 dkg cukru (puder jest najlepszy)
14 dkg masla
3 ugotowane na twardo zoltka
Posiekac, zarobic, schlodzic. Nie meczyc ciasta za dlugo, bo nie bedzie kruche.
Piec w chlodnym piecu, 160C/320F az brzegi zmienia kolor. Uzywac do
babeczek, tart, etc.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-31 16:44:12
Temat: Re: Spody do malych babeczek>
> Najlepsze sa babeczki pani Meli, z kruchego ciasta wedlug
tego przepisu:
Tamte sa raczej babeczki Rity :))
...ale może Magda zdopinguje leniuchy do pracy. Patrzę na
przepis i myślę,że nie taki znowu trudny.
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |