Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Strogonof

Grupy

Szukaj w grupach

 

Strogonof

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-03 19:54:24

Temat: Re: Strogonof
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Konrad Brywczyński" <k...@b...tk> napisał w wiadomości
news:b40dm5.19o.1@Konrad.Brywczynski...
> Makłowicz robił stroganowa wg. przepisu Neli Rubinstein (program z
> Łodzi), Makłowicza dawno przestałem oglądać (coś jeszcze prowadzi),
> bo jest fatalny.

Mozliwe :) Jak pisze nie pamietam ktory z nich dodawal :)
A Makłowicz w zeszla niedziele robil poledwiczki w sliwowicy, mama obiecala
ze zrobi ;)) (wiem ze to powtorka z zeszlego roku, ale co tam - w koncu sie
doczekalam)
Poledwiczki lubie, sliwki suszone tez, sliwowica ... smaczna jest ( w malych
ilosciach;))) )
a polaczenie tego, moze byc smaczne :)

Ja czekam na nowe odcinki, podobno azjatyckie potrawy maja byc :)

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-03 20:43:25

Temat: Re: Strogonof
Od: "Agnieszka" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wielkie dzieki wszystki
AP
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <k...@b...tk> napisał w wiadomości
news:b3v8bd.1m4.1@Konrad.Brywczynski...
> W news:b3tua8$q3v$1@wroclaw.wro.vectranet.pl,
> Agnieszka <a...@w...pl> napisał(a):
> > Witam
> > Nie wiem czy napisałam poprawnie nazwę , ale kiedys koleżanka
> > powiedziła ze to jest ok, czy mogłby ktos podac przepis
>
> Boeuf Stroganow
> Tu masz przepis wg. Neli Rubinstein:
>
http://groups.google.com/groups?q=rubinstein+group:p
l.rec.kuchnia+author:kon
rad%40brywczyn
>
ski.tk&hl=pl&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&selm=aeq4o4.14k.1
%40Konrad.Brywczynski&rn
um=1
>
> /zwróć uwagę, że nie ma tam żadnych pieczarek/
>
> --
> Konrad J. Brywczyński
> Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-03 21:01:44

Temat: Re: Strogonof
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Irek" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b40f6m$m2k$1@nemesis.news.tpi.pl...
Jak ogladam Maklowicza ktory wszedzie preferuje olej
> bezsmakowy z oliwek i maslo

Jelsi chodzi o smazenie na masle, to zgodze sie z Makłowiczem. Niektore
miesa dzieki niemu nabieraja fantastycznego smaku - jak np wlansie
poledwica.
Smaze, a raczej podsmazam na nim _zawsze_ nalesniki, ale tylko takie na
slodko. Do wszytskiego innego uzywam najczesciej oleju (tu nie mam
szczegolnych preferencji, co w dlon mi wpadnie ;) - ostatnio uzywam
kujawskiego) lub margaryny.

>kupiona za prawdziwe dolary
> w pewexie najdrozsza oliwa z oliwek i dodana do tatara ...............a
> potem wszystko do smieci :-((( nie pomoglo zadne odsaczanie.

Na oliwie z oliwek smaze tylko piersi z kurczaka, ktore potem robie z soem
czosnkowo-miodowym i do miesa na lasagne lub do spaghetti. Nie uzywam do
zadnych surowek, salatek, i innych potraw gdzie mialaby byc "na surowo". Nie
lubie, smak mnie jakos drazni.

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-04 01:58:13

Temat: Re: Strogonof
Od: "Art(Gruby)" <Art[Gruby]@icbleu.org> szukaj wiadomości tego autora

"walkie!" <w...@w...net.pl> wrote:


>Marta zastanawialas sie kiedys nad sensem Twojego pisania na te grupe?
>Wydaje mi sie
>ze chyba nie bardzo choc to tylko moje odczucie. Piszesz co chcesz ok,
>wolna wola ale to ze nie dasz sobie nic przetlumaczyc tylko jestes
>uparta jak osiol powinno dac troche do myslenia. Tobie nic nie
>obiecywalam, bede pisac i odpowiadac na watki, ktore uznam za stosowne.
>Dziekuje za uwage. To na tyle w temacie strogonofa bo sie koszmarne NTG
>robi dzieki Tobie.


Prosze nie mieszac oslow do Strogonowa...
;->>>

Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-04 02:01:02

Temat: Re: Strogonof
Od: "Art(Gruby)" <Art[Gruby]@icbleu.org> szukaj wiadomości tego autora

Konrad Brywczy?ski <k...@b...tk> wrote:

>
>
>> Pokroic 750 g poledwicy w slupki dlugosci 2,5 cm, posolic (sic!),
>> popieprzyc wlozyc do marynady (4 cebule, 3 szalotki, 1 duza marchew
>> pokrojone, 1 lisc laurowy pokruszony, galazka tymianku + biale wino).
>> Marynowac przez min. 12 godzin.
>
>To marynowanie jest chyba ?rednio potrzebne.
>
Nie jest konieczne ale dodaje "smaczku" i zmiekcza w wypadku starej
krowy...;-)))


;-))

Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-04 05:40:01

Temat: Re: Strogonof
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Art(Gruby)" <Art[Gruby]@icbleu.org> napisał w wiadomości
news:b1286v4kq81fguoul193jsba9grroafvm7@4ax.com...
> Prosze nie mieszac oslow do Strogonowa...
> ;->>>

Z osla to salami pyszne :) ale juz latanie jadlam ..

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-04 06:43:15

Temat: Re: Strogonof
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Irek <j...@w...pl> wrote:

> > > Popieram Konrada, czesciowo. W moim "Larousse gastronomique" w przepisie
> > > na "boeuf Strogonoff" NIE MA pomidorow, ale SA pieczarki.
> >
> > Kurcze, polaczymy wersje roznych wspanialych ksiazek i wyjdzie w koncu
> nawet
> > moja wersja ;))))

Klasyczny stroganoff to skrawki poledwicy (koniecznie) krotko usmazone
na masle i lekko podduszone w sosie smietanowym, przyprawiony najwyzej
szczypta pieprzu. Z czasem byl on zaostrzany i trafialy do niego rozne
dodatki z ktorych koncentrat pomidorowy, czy korniszony (o Boze) sa
stosunkowo swieze (mysle, ze pojawily sie gdzies w latach dwudziestych
zeszlego wieku)i trafily tam wtedy, kirdy stroganoff z wykwintnej
potrawy zmienil sie w goraca zakoaske z polego miesa, podawana po
przepiciu.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-04 07:04:19

Temat: Re: Strogonof
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

=?iso-8859-2?Q?Konrad_Brywczy=F1ski?= <k...@b...tk> wrote:


> Mak"owicz robi" stroganowa wg. przepisu Neli Rubinstein (program z
> Łodzi), Mak"owicza dawno przesta"em oglądać (coś jeszcze prowadzi),
> bo jest fatalny.

I wlasnie ten program z Lodzi, gdzie pokazywal karpia polsku w szarym
sosie jako danie zydowskie, a stroganoffa jak danie rosyjskie byl
popisem jego niekompetencji.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-04 07:12:17

Temat: Re: Strogonof
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 04 Mar 2003 02:01:02 GMT, "Art(Gruby)"
<Art[Gruby]@icbleu.org> wrote:

>Konrad Brywczy?ski <k...@b...tk> wrote:
>
>>
>>
>>> Pokroic 750 g poledwicy w slupki dlugosci 2,5 cm, posolic (sic!),
>>> popieprzyc wlozyc do marynady (4 cebule, 3 szalotki, 1 duza marchew
>>> pokrojone, 1 lisc laurowy pokruszony, galazka tymianku + biale wino).
>>> Marynowac przez min. 12 godzin.
>>
>>To marynowanie jest chyba ?rednio potrzebne.
>>
>Nie jest konieczne ale dodaje "smaczku" i zmiekcza w wypadku starej
>krowy...;-)))
>
>
>;-))
>
>Art(Gruby)
>Abyssus abyssum invocat.


jak Ty sie wyrazasz??

Mama Borsuka
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-04 10:00:15

Temat: Re: Strogonof
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Art(Gruby) napisał:

> Prosze nie mieszac oslow do Strogonowa...
> ;->>>
>
> Art(Gruby)
> Abyssus abyssum invocat.

Cholera znow Strogonow nie wyjdzie ;-)

--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 4 . [ 5 ] . 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

PIZZA CIASTO WIEM WIEM BYŁO NIE RAZ ALE...
Pieczeń rzymska
Tort kaszubski (P)
pilne- bażant
pomocy! murzynek!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »