Data: 2001-11-13 19:52:50
Temat: Swięta
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Święta zbliżają się wielkimi krokami.Każdy ma swoje tradycyjne potrawy. Był
już świąteczny pudding, więc może znowu o krokietach ale trochę
innych.Podaję je do kapusty z grzybami.
30 dag świeżo ugotowanych gorących ziemniaków utłuc na miazgę, dodać 10 dag
zmielonych orzechów włoskich, jajo, czubatą łyżkę tartej bułki oraz łyżkę
posiekanej natki pietruszki. Posolić do smaku i wyrobić na jednolitą masę.
Formować małe krokiety.panierować i usmażyć na maśle na złoty kolor.
Gorącymi krokietami obłożyć kapustę i smacznego.
Och jak ja lubię święta.
Pozdrawiam rozmarzony Ramzes.:-)))
|