Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.int
ernetia.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.theplanet.ne
t!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Takie cos
Date: Thu, 19 Apr 2001 19:22:26 +0100
Organization: Home
Lines: 35
Message-ID: <1...@4...com>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-252.hawaii.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news6.svr.pol.co.uk 987704964 9773 62.137.62.252 (19 Apr 2001 18:29:24 GMT)
NNTP-Posting-Date: 19 Apr 2001 18:29:24 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:49968
Ukryj nagłówki
Dzis robie to:
cebule - pokroic jak kto chce
selera naciowedo - tez
papryke -patrz wyzej
cukinie (mala i w ogole jak jest
pietruszki kawalek, kukurydzy troche, marchewke, takoz pieczarki,
jak rowmiez orzechy dowolne. Dusic na odrobinie masla
wymieszanego z odrobina wody. Dobrze dodac troche curry. Przykryc
podusic. Jak nieco zmieknie (a dla tych, co lubia miekke warzywa,
to jak calkiem miekkie). Dodac puszke fasolki w sosie
pomidorowym, dodac troche przecieru pom. - jak sie nie ma w
pomidorowym sosie to jakakolwiek inna, i wtedy dodac dosc duzo
przecieru. Albo nawet soku pomidor. Byleby nie bylo zbyt plynne -
najlepszy jest gesty sos i nie za duzo (bo grzanki sie
rozciapaja...)
Na patelni , na oleju/oliwie obdusic pare zabkow czosnku. Do tego
aromatycznego oleju wrzucic pokrojona w drobna kostke bulke typu
pszenna - czyli zrobic male chrupiace grzaneczki.
Rozbuzowac w piekarniku.
Do naczynia odpowiedniego wrzucic potrawe, przykryc duza iloscia
grzanek ORAZ startego zoltego sera (wg mnie najlepszy cheddar),
wrzucic do piekarnika.
Umyc sagan, noz, deseczke, lyzke. Wytrzec stol, polozyc talerze i
sztuce i, jesli ser sie roztopil, wyjac potrawe i jesc z
apetytem. Na przyklad z malym kartofelkiem "w zakiecie" - maly
kartofelek na mokro obtoczyc delikatnie w soli (albo w oliwie) i
piec.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|