Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Trufle czekoladowe Trufle czekoladowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Trufle czekoladowe

Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.man.poznan.pl!n
ews-fra1.dfn.de!eusc.inter.net!priapus.visi.com!orange.octanews.net!news.octane
ws.net!news-out.visi.com!hermes.visi.com!newsfeed2.dallas1.level3.net!news.leve
l3.com!crtntx1-snh1.gtei.net!news.gtei.net!newsfeed1.easynews.com!easynews.com!
easynews!elnk-pas-nf1!newsfeed.earthlink.net!pd7cy1no!shaw.ca!sn-xit-03!sn-xit-
01!sn-post-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Trufle czekoladowe
Date: Tue, 06 Jan 2004 12:22:03 -0800
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <3...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 30
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:185725
Ukryj nagłówki

Proponuje te slodycze na specjalne okazje. Wygladaja one dosc dziwnie,
troche jak kamyki, troche jak trufle-grzyby. Sa pyszne w smaku i bardzo
sycace. Latwo jest podzielic przepis na pol i zrobic mniejsza porcje.

240 ml smietanki kremowki
375 gr gorzkiej czekolady
3 zoltka
240 ml cukru pudru
2 lyzki pomaranczowego likieru lub 1 lyzeczka ekstraktu pomaranczowego
50 gr masla

2 lyzki kakao
2 lyzki cukru pudru

Polamac czekolade na kawalki. W malym, ciezkim garnku zagotowac
smietanke i dodac czekolade. Zdjac z ognia, mieszac, az polaczone,
ostudzic. Ubic zoltka z polowa cukru. Dodac maslo do wystudzonej
czekolady, ubic mikserem 2 minuty. Dodac ubite zoltka, reszte cukru,
likier, i ubic razem nastepna minute. Przelozyc do worka cukierniczego
lub worka plastykowego z odcietym rogiem. Wyciskac kulki wielkosci
orzecha lub mniejsze na blache pokryta pergaminem. Schlodzic kilka
godzin.

Przesiac kakao i cukier przez sitko kilka razy, zeby sie wymieszaly.
Kazda schlodzona kulke rolowac w dloniach, zeby powierzchnia sie
roztopila i nastepnie rolowac ja w mieszance kakao z cukrem pudrem.
Schlodzic przez godzine. Doprowadzic do temperatury pokojowej przed
podaniem, idealnie 22°C.

Magdalena Bassett

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.01 Magdalena W.
06.01 Magdalena Bassett
06.01 Akolada
06.01 walkie!
06.01 Akolada
06.01 Evunia
06.01 walkie!
06.01 Akolada
06.01 walkie!
06.01 Magdalena Bassett
06.01 Evunia
06.01 dzdzownic
07.01 Sowa
07.01 Magdalena Bassett
07.01 *madzik*
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess