Data: 2004-01-06 21:26:32
Temat: Re: Trufle czekoladowe
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Evunia wrote:
>
> Tue, 06 Jan 2004 12:22:03 -0800, na pl.rec.kuchnia, Magdalena Bassett
> napisał(a):
>
> > 375 gr gorzkiej czekolady
>
> Czy ma tu jakieś znaczenie, jak bardzo gorzka będzie ta czekolada ?
> Chodzi mi o zawartość kakao. Bywają np. 60%, ale i 90%.
> Która czekolada byłaby tutaj lepsza ?
>
> --
> Eva Sheers
Ja uzylam Ghirardelli unsweetened chocolate baking bar, niestety nie ma
na nim informacji o procentach. Na ich stronie tez nie ma tej
informacji.
http://Ghirardelli.com/products_bake.html
Nie wiem, ktora bylaby najlepsza. Biorac pod uwage, ze dodaje sie dosc
duzo cukru i smietanki, sklonna bylabym uzyc jak najciemniejszej,
najbardziej esencjonalnej, gorzkiej, ale jak ktos lubi mleczne
czekolady, to wtedy uzylabym te o mniejszej zawartosci kakao.
MB
|