Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia USZKA PANSLAVISTY

Grupy

Szukaj w grupach

 

USZKA PANSLAVISTY

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-12-04 20:09:00

Temat: USZKA PANSLAVISTY
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ciasto - 1kg mąki, dwa jajka, dwie szklanki ciepłej wody, łyzeczka soli.
Grzybowe - grzyby umyte, namoczone na noc, na drugi dzień ugotowane do
miękkości zmielone w maszynce razem z wcześniej zeszkliwioną cebula poddusza
się na patelni, doprawia solą i pieprzem, odparowuje nadmiar wilgoci.
Mięsne - gotowane mięso wieprzowo-wołowe zmielone razem z cebulą
doprawione solą i pieprzem, poddusza się i odparowywuje.
Gotowanie - do pełnej gotowości w wodzie osolonej z dodatkiem oleju,
popryskane po odcedzeniu olejem i powstrząsane, aby się omaściły z
wszystkich stron aby się nie sklejały, po wystygnięciu włożone do woreczków
śniadaniowych (porcja na 4 osoby - ja za dwie) i zamrożone en block...
Rozmrożenie po wyjęciu i podgrzaniu (mikrowela) na talerze i zalane
barszczem czerwonym warzywnym, bądź na rosole podane na stół.
Jadam także z rosołem.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-12-04 20:51:51

Temat: Re: USZKA PANSLAVISTY
Od: "ikselka" <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Panslavista napisał(a):
> Ciasto - 1kg mąki, dwa jajka...
Uszka? - obowiązkowo! Widzę, że nastrój świąteczny nas opanował
:-) Uwielbiam to.
Spróbuj zrobić mój figowo-daktylowy przysmak. Też warto - choć
raz. Kiedyś nawet prawdziwy nugat z orzechami zrobiłam. Ten między
dwoma warstwami opłatka. To dopiero było! Mmmmmm...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-12-04 20:53:50

Temat: Re: USZKA PANSLAVISTY
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
news:1165265511.945040.62480@n67g2000cwd.googlegroup
s.com...

Panslavista napisał(a):
> Ciasto - 1kg mąki, dwa jajka...
Uszka? - obowiązkowo! Widzę, że nastrój świąteczny nas opanował
:-) Uwielbiam to.
Spróbuj zrobić mój figowo-daktylowy przysmak. Też warto - choć
raz. Kiedyś nawet prawdziwy nugat z orzechami zrobiłam. Ten między
dwoma warstwami opłatka. To dopiero było! Mmmmmm...

Może będzie dane mi spróbować Twoich nugatów... :-)))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-12-04 21:00:28

Temat: Re: USZKA PANSLAVISTY
Od: "ikselka" <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Panslavista napisał(a):
> Może będzie dane mi spróbować Twoich nugatów... :-)))
Jeśli kiedykolwiek jeszcze zrobię (na pewno zrobię! - ha, może
jeszcze na te Święta), na pewno kawałek będzie dla Ciebie :-) ,
jakoś się to załatwi :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Poszukiwany ciekawy przepis na rybę z piekarnika w folii.
Chateaubriand?
Mikrofalówka
Noże zepter, warto?
pieczony indyk

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »