Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individua
l.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Wegeta !
Date: Wed, 3 Aug 2005 21:53:22 +0200
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 32
Message-ID: <4733699154$20050803215324@ewcia.kloups>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: individual.net pmYKsLmiuPJL8g1fQyHUbw64tW5YTFi0+Fsa0Y26BALQOFNLRU
X-Priority: 3 (Normal)
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:245055
Ukryj nagłówki
Hello :)
Udalo mi sie w koncu kupic ten produkt (wegete), o ktorym ciagle
czytam na grupie. Chwala cichociemnemu sklepikowi rosyjskiemu ukrytemu
w nieturystecznej czesci Paryza...
Pytanie jest nastepujace : co mam zrobic z tym nieslychanie (dla mnie)
rzadkim rarytasem ?
Sklad (na torebce po hiszpansku, po niemiecku i po francusku) brzmi
apetycznie : jest w tym suszona marchew, pasternak, cebula, seler i
pietruszka (pewnie biala, rzecz nie do znalezienia we Francji), no i
nieunikniona sol i glutaminian, ale pal szesc...
Torebka tej magicznej substancji wazy 250 gramow i jest na nie
napisane ze wystarczy na 83 porcje. Porcji "czego" tego nie
napisano.
W kazdym razie chcialabym ja zuzyc jak najlepiej...
Pokornie prosze o wskazowki bardziej ode mnie doswiadczone osoby
praktykujace wegete na tej grupie.
Ewcia
--
Niesz
|