Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kuchma's borch :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kuchma's borch :)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-03 00:31:14

Temat: Kuchma's borch :)
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ooopssssss.....

jestem po _dużej_ dawce własnoręcznie zrobionego barszczu ukrainskiego

I znowu mam ten sam problem - buroki, prawie że miętkie - robiom sie
twarde po dodaniu łoctu
Czy można proces ten w jakiś sposób łodwrócić, czy dodawac łocet na
samiuśkim końcu ?

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-03 03:29:32

Temat: Re: Kuchma's borch :)
Od: <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ooopssssss.....
>
> jestem po _dużej_ dawce własnoręcznie zrobionego barszczu ukrainskiego
>
> I znowu mam ten sam problem - buroki, prawie że miętkie - robiom sie
> twarde po dodaniu łoctu
> Czy można proces ten w jakiś sposób łodwrócić, czy dodawac łocet na
> samiuśkim końcu ?
>
> sadyl

Dokladnie tak sadylku!!!! na samiutkim koncu.

Irmina

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-03 06:01:59

Temat: Re: Kuchma's borch :)
Od: "Kamas" <m...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

- buroki, prawie że miętkie - robiom sie
> twarde po dodaniu łoctu

buroki lepiej ługotować osobno i dodać na końcu, a łoctu lepiej nie łużywać.
Zastompić go kwasem burakowym, chlebowym, lub żurem

--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
ICQ# 14539957


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-03 07:53:52

Temat: Odp: Kuchma's borch :)
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik sadyl <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> Ooopssssss.....
>
> jestem po _dużej_ dawce własnoręcznie zrobionego barszczu ukrainskiego
>
> I znowu mam ten sam problem - buroki, prawie że miętkie - robiom sie
> twarde po dodaniu łoctu
> Czy można proces ten w jakiś sposób łodwrócić, czy dodawac łocet na
> samiuśkim końcu ?
>
> sadyl

Nie gniewaj się, ale nic nie wytnę z Twojego listu, bo nie ma co.
Co do barszczu to najlepiej jest ugotować buraki jak na jarzynkę, zetrzeć
na tarce i dodać do gotowej już zupy, tylko zagotować bo stracą kolor.
Po kiego grzyba trujesz się octem w czasach, gdy powszechnie dostępna jest
cytryna?
pozdrawiam i dziękuję za rady
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-03 11:08:37

Temat: Re: Kuchma's borch :)
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Barbara wrote:
>
> Co do barszczu to najlepiej jest ugotować buraki jak na jarzynkę, zetrzeć
> na tarce i dodać do gotowej już zupy, tylko zagotować bo stracą kolor.

iiii - nie chcę przecieru buraczanego ino buraki w słupkach

> Po kiego grzyba trujesz się octem w czasach, gdy powszechnie dostępna jest
> cytryna?

jakoś mi nie podchodzi

sadyl

PS: Może ktoś jeszcze na to nie wpadł, to pochwalę się: buraki na
barszcz ukrainski robię w ten sposób:
- płuczę
- w całości gotuje ok. 1/2 h
- po przestygnięciu obieram
- nadziewam na jajcarę o oczkach 5x5 mm
- wychodzą piękne słupeczki

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-03 11:11:07

Temat: Re: Kuchma's borch :)
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



r...@p...onet.pl wrote:
>
> Dokladnie tak sadylku!!!!
^^^^^^^^^^^
i Ty, Przemku, przeciw mnie?

> na samiutkim koncu.

taż, cholera, daję na końcu - do prawie całkiem miękkich buraczków
A działa jak Viagra :)

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-03 15:42:20

Temat: Re: Kuchma's borch :)
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Barbara <b...@p...onet.pl> wrote:


> Po kiego grzyba trujesz się octem w czasach, gdy powszechnie dostępna jest
> cytryna?

Co to znaczy "trujesz sie octem" ?

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-04 10:41:33

Temat: Odp: Kuchma's borch :)
Od: "Marta" <m...@b...com.pl-no_spam> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik sadyl <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> barszcz ukrainski robię w ten sposób:
> - płuczę
> - w całości gotuje ok. 1/2 h
> - po przestygnięciu obieram
> - nadziewam na jajcarę o oczkach 5x5 mm
> - wychodzą piękne słupeczki

Przepraszam, ale co to jest "jajcara"? :))) Nie wiem, ja niedoswiadczona :))

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-04 16:35:24

Temat: Re: Kuchma's borch :)
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Marta wrote:
>
> Przepraszam, ale co to jest "jajcara"? :))) Nie wiem, ja niedoswiadczona :))

stalowy pierścień z naciągniętymi drutami stalowymi (siatka)
Inaczej - zminiaturyzowana rakieta do tenisa bez rączki :))

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-04 16:38:10

Temat: Jajcara było Re: Kuchma's borch :)
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



sadyl wrote:
>
> stalowy pierścień z naciągniętymi drutami stalowymi (siatka)
> Inaczej - zminiaturyzowana rakieta do tenisa bez rączki :))

a zapomniałem:
Jajcara to także narząd z drutami naciągniętymi równolegle (nie siatka)
Taki jak u Machulskiego w KingSajzie

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

karpatka
Magyar
Pyszna pizza?
ser żółty
tort ananasowy- bez pieczenia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »